Målras i Toftir, årets første for MB og norsk jubel, blant annet!

Forrige uke sikret B68 sin første seier i toppserien på over sju år. Denne helgen var det om og prøve å fortsette den positive trenden, uten at det helt gikk veien. Samtidig fikk vi en av de første «blemmene» for topp 5, da B36 virkelig fikk slite for poenget, og i Midvágur ble det stor jubel for årets første seier på nivå fire!

Betrideild først. På papiret var det fem relativt enkle oppgjør med store favoritter i hver av kampene. Fire av de gikk meget overbevisende, og så var det B36 da. Laget som ikke har imponert noen så langt i år fikk det ekstremt tøft hjemme mot ÍF, og kan takke seg heldige for at de i de hele tatt fikk med seg ett poeng. Det såg lenge stygt ut, da Uros gav bortelaget 0-2 etter 70 minutter, men en kjapp redusering gjorde at det fortsatt var håp. På overtid, to minutter for å være nøyaktig, klarer Benjamin Heinesen å få ballen i mål, slik at det ender 2-2 mellom B36 og ÍF. Dette var allerede andre gang i år B36 gir bort to poeng mot lag som ikke er forventet topp 5 (0-0 hjemme mot B68 i runde 3). Totalt i Betrideild skjedde dette bare fem ganger i hele fjor, så de hvite tigrene er virkelig på felgen nå. Vikingur har også avgitt poeng, men det var borte mot EB/Streymur i runde 2.

HB fikk en meget behagelig tur til Eiði, og allerede etter to minutter var de i føringen. Derfra og inn så de seg aldri tilbake, og hadde full kontroll mot et meget svakt EB-lag. Kampene kommer tett fremover, og vi tviler nok på om HB i det hele tatt trengte å dusje etter kampen, til det var de for solide. Verdt å merke seg at supermann Mikkel Dahl til og med var ubenyttet reserve for HB! For EB gjelder det å snu motivasjonen til neste kamp nå, den kommer til å definere resten av sesongen, for begge involverte!

NSÍ fikk også en meget behagelig kamp hjemme mot stakkars TB. Før folk hadde rukket å sette seg, var hjemmelaget allerede i ledelsen. Petur Knudsen satte like gjerne to til før pause, og dermed en meget fortjent 3-0 ledelse til pause. At det ikke ble flere mål i andre omgang, er smått utrolig, til det hadde NSÍ flere enorme muligheter. Ingen hadde nok reagert om det ble både 5 og 6 i kassa bak en god Mads Viktor Svane Altschuler i TB-målet. For bortelaget er det bare sorgen om dagen. Varsellampene blinket rødt allerede før Michael Winter trakk seg foran denne runden, og etter denne kampen uler det illrødt på Tvøroyri. Står med ett fattig poeng og minus 21 i målforskjell allerede etter åtte kamper. Dette er laget som de siste sesongene har vært kjent for å spille jevne kamper, og sjelden tape med mer enn ett mål. Har en meget viktig kamp hjemme mot EB/Streymur i neste runde, hvor alt annet enn tre poeng er takk og god natt for i år!

Så var det Víkingur da, laget vi aldri blir kloke på. Fikk med seg et meget sterkt 1-1 i Rúnavik forrige runde, men har store problemer med flere nøkkelspillere ute med langtidsskader. I tillegg en meget ung tropp, så at de kommer til å svinge i prestasjonene, er det ingen tvil om. Men, borte mot B68 var det så til de grader ketchup-effekten. En meget uheldig Erlend i mål måtte til slutt plukke seks baller ut av nettet, etter at de hadde kjempet frem til det 45. minutt. Rett før pause fikk Vikingur hull på byllen, og da raknet det utover i andreomgangen. Vikingene gav seg ikke før det stod 0-6 på tavla i Toftir, et meget godt resultat å ta med seg hjem til Gøta. I neste runde venter et høytflyende ÍF, mens B68 antagelig gruer seg allerede, da står HB på motsatt banehalvdel.

Rundens siste kamp ble også en ren plankekjøring for det beste laget. Serieleder KÍ flyr høyt om dagen, og berget inn 2-2 mot HB på overtid i forrige kamp. Denne gangen var motstanden langt mer overkommelig, selv om Martin burde ha puttet to for hjemmelaget. Da hjelper det ikke at KÍ er så mange hakk bedre. Allerede etter kvarteret hadde de rukket å sette to baller i målet, og Ivar noterte seg for årets første mål! Først ble det meldt om at han fikk med seg to nettkjenninger, men dette har blitt endret i ettertid. KÍ-maskinen bare malte på videre utover i andre omgang, og til slutt stod det 0-5 i Sørvágur! Vår favoritt, Jesper van der Heyden, puttet like gjerne to for KÍ, som innbytter! Bob har slitt med skade i det siste, og var ubenyttet reserve. Det samme gjaldt Erling, som kom inn etter timen spilt, uten å markere seg. Det ender 0-5 mellom 07 Vestur og KÍ!

B36 – ÍF 2-2

EB/Streymur – HB 0-3

NSÍ – TB 3-0

B68 – Víkingur 0-6

07 Vestur – KÍ 0-5

Neste runde spilles førstkommende helg. Første kamp er allerede på lørdag, resten søndag:

NSÍ – 07 Vestur

TB – EB/Streymur

KÍ – B36

HB – B68

Víkingur – ÍF

*****************************************************************************

I helgen fikk vi også unnagjort runde 8 på det nest øverste nivået, og for en runde det ble! Den evigunge Clayton noterte seg like gjerne for to mål for sitt fremadstormende B71, mens AB slet seg til en 3-2 seier hjemme mot FC Syd. Skála-toget har for lengst kjørt ifra resten, og cruiser videre ubeseiret på topp etter 2-0 mot B36 II. Begge mål kom i løpet av kampens fire første minutter. Se oppdatert tabell for status på hvordan det ligger an. Til helgen møter alle A-lag andrelag, som de må vinne om de ønsker å henge med i toppen.

AB – FC Syd 3-2

EB/S II – B71 0-2

HB II – NSÍ II 0-1

Víkingur II – KÍ II 3-2 (Her skåret Óla Jacbosen selvmål i det 88.minutt, så det stod 2-2, før han rettet opp feilen, og skåret vinnermålet for Víkingur på straffe på overtid).

Skála – B36 II 2-0

*****************************************************************************

Vi må en tur innom 2.deild også, hvor resultatene ble som følger:

Royn – FC Hoyvik 1-3

ÍF II – Undrið FF 2-2 (Petur Holm pådro seg to gule på ett minutt for bortelaget, sju minutter før slutt på stillingen 0-2).

B68 II – TB II 6-0

AB II – 07 Vestur II 4-3

NSÍ III – Skála II 2-6

*****************************************************************************

Avslutningsvis må vi selvfølgelig innom 3.deild også, der vårt kjære MB i helgen spilte mot Undrið FF II. Etter å ha stanget mot veggen og slitt med uttellingen i de første rundene, kom endelig seieren! 30 tilskuere fikk se MB vinne 2-1 over Undrið FF II, og rapportene sier at det var fullt fortjent! Vi sliter litt med å få noen resultater fra 3.deild, men tabellen er så oppdatert som det er mulig å få den.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s