Foran den tredje runden

Denne gangen har vi noe så sjelden som kamper fredag og lørdag i Betrideild! Det skyldes jo selvsagt landskampene som kommer til uka, med lange flyreiser og alt det det innebærer. Vi tar en kjapp titt på runden, og gir deg våre tips for bongen! Alle klokkeslett er som alltid oppgitt i norsk tid. Odds på det norske spillemonopolet kommer ett døgn før kampstart. Folkerekka er oppgitt i parentes:

Fredag klokken 20.00 Vikingur – HB (7-14-79). Hjemmelaget kommer fra en noe skuffende kamp mot EB/S sist, som endte målløst. Burde ha vunnet kampen, men som tidligere sliter de med å sette sjansene sine. Interessant nok endte bare 5 av totalt 135 kamper i fjorårssesongen med 0-0, et resultat begge lagene klarte å gjenskape sist helg. Dette siden også bortelaget spilte en målløs kamp sist helg «hjemme» mot B36. Fjorårets innbyrdes vitner også om et HB som har til vane å overkjøre de blå vikinger fra Gøta. Kampene i hovedstaden endte 3-0 og 4-0, mens HB vant tilsvarende oppgjør i fjor 3-1. I 2019 vant faktisk Vikingur 1-0 i hjemmekampen, etter skåring av Dion Splidt. Om Vikingur skal ha håp om å få med seg noe fra denne kampen, bør de stille inn siktet foran mål. HB spilte en tøff og jevn batalje mot et lag som gav absolutt alt, men HB-maskinen bruker vanligvis å bounce rimelig raskt tilbake. Men, er det noe fjoråret lærte oss, så er det at Vikingur spiller godt og jevnt med de beste, for så å rote det bort mot bunn 5-lagene. Ønsker du å sette noen kroner hos det norske spillmonopolet, betaler de 5,3 ganger pengene tilbake på hjemmeseier, mens borteseier tilbakebetaler 1,4 ganger innsatsen. Vi tror på en jevn kamp, og spillet H med 1-0 HC er meget interessant.

Lørdag klokken 16.00 ÍF – 07 Vestur (79-15-6). Dette er rundens gratiskamp, og ikke bare det, det er også tippekampen klokken 16.00 lørdag! Perfekt! ÍF kommer fra en meget sterk 3-1 seier over EB/S, mens 07 Vestur spilte forrige rundes beste kamp, da de slo B68 i et forrykende oppgjør. Klarer de å gjenskape det, skal det bli en veldig morsom kamp! Hjemmelaget er som vanlig avhengig av sin serber på topp, og det virker foreløpig til at Uros skal gjøre sitt eget mål om 10 seriemål denne sesongen til skamme. 07 Vestur må klare seg uten Dann Fróðason som pådro seg rødt kort i forrige kamp. Sist disse lagene møttes på toppnivå, var tilbake i 2017, hvor begge lagene til slutt endte på nedrykksplass. Ikke at man skal legge noe i det, men vant faktisk alle tre oppgjørene, to av de på bortebane, og den siste endte faktisk hele 5-1 til 07 Vestur! På en vanlig dag skal ÍF ta dette ganske lett, og vi er villige til å vurdere et HC om det gis god nok odds. Uansett gleder vi oss til å se to nordmenn i aksjon i tippekampen!

Lørdag klokken 16.00 B36 – B68 (98-1-1). Rundens meste overlegne forhåndsfavoritt. B36 kommer fra et meget sterkt 0-0 mot HB, som de kanskje burde ha vunnet, mens bortelaget tapte bittert 2-3 for 07 Vestur. På en helt vanlig dag skal dette bli overkjøring for B36. Sist gang de møttes, var i 2016, den gang endte B68 dønn sist med sju poeng, og ingen seiere. Mens B36 tok en forventet 4.plass, tolv poeng bak seriemester Víkingur. Internt vant B36 alle tre oppgjørene, 8-2 sammenlagt. Blir spennende å se om Erlend er tilbake for bortelaget, og vi gleder oss til å se om Pingel kan herje igjen. Uansett, dette skal bli hjemmeseier, selv om 0-2 HC.

Lørdag klokken 17.00 TB – KÍ (1-4-95). Endelig er det duket for årets første eliteseriekamp fra Tvøroyri. TB er et fryktet hjemmelag, og her kommer alle lag til å få problemer. TB kommer fra et fullt fortjent 1-3 tap mot ÍF, mens KÍ slo NSÍ 2-0 hjemme uten å ta seg ut for mye. Er det klart for Ivar-debut? KÍ vant de to første oppgjørene i fjor 2-1, mens det endte faktisk 0-0 i det siste oppgjøret, på Tvøroyri. Så dette er nok ikke en kamp bortelaget gleder seg til, de vet det venter et hardkjempende og innbitt lag på motsatt banehalvdel. 95% av folket tror på borteseier, det må sees på bakgrunn av at KÍ har imponert i starten, mens TB har gått på to kjedelige bortetap. Vi tror faktisk hjemmelagtet kan overraske i denne kampen her, og et U med 0-1 HC er ikke å forakte.

Lørdag klokken 17.00 NSÍ – EB/Streymur (89-8-3). Mange husker kanskje dette oppgjøret som en av første tippekampene på TV2 i fjor, riktignok motsatt rekkefølge på lagene. Den gang endte det hele 3-0 til NSÍ, og nye favoritter fant sine fans her til lands. Forrige helg tapte et tafatt NSÍ 0-2 i Klaksvik, dog uten Peter Knudsen. Det har fortsatt ikke kommet nyheter rundt hans påståtte overgang til HJK Helsinki, overgangsvinduet der stenger 8.april. Som i forrige kamp, og hele forrige sesong, er NSÍ med og uten Petur to vidt forskjellige lag. EB/Streymur klarte et sterkt poeng mot Vikingur, selv om de til tider ble overkjørt. På en vanlig dag skal hjemmelaget vinne denne kampen ganske klart, selv om det ikke frister særlig med et 0-1 HC.spill foreløpig.

1.deild, her spilles det tre kamper fredag, og to på lørdag. B71 tar imot B36 II, mens AB må møte tøff motstand i EB/S II. Opprykksfavoritt Skála skal ta grei skuring hjemme mot KÍ II, mens FC Syd tar turen til Runavik lørdag for å møte NSÍ II. I den siste kampen lørdag møtes andrelagene til HB og Vikingur.

I den sjarmerende 3.deild skal det eneste A-laget, MB, møte Undrið FF II. Førstelaget til Undrið spiller i 2.deild, og starter ikke sesongen før om to uker. Likevel røk andrelaget på et stygt 1-5 tap mot B36 III i forrige rundt. MB på sin side tapte hele 2-10 mot femtelaget til NSÍ, men dette sa de selv at var forventet.

Da gjenstår det bare å glede seg til denne helgen, og vi gjør samtidig oppmerksom på at all gambling er på eget ansvar, og 18 års aldersgrense!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s