Den andre i tallet

Gosjameg, for en runde vi fikk! Det haglet med straffer, røde kort, og fikk vi kanskje allerede årets mål? Følg med, og døm selv! I dag gikk også flytingardeadline ut, uten noen overganger. Dermed er transfervinduet på Færøyene stengt for denne gang.

Allerede lørdag tok 07 Vestur imot B68 til en reell test på hvor årets to opprykkslag stod i forhold til hverandre. Og duverden, for en kamp det ble! Hjemmelaget stilte som sist med to nordmenn fra start, mens det var ingen Erlend i mål for B68, ei heller på benk. Allerede etter ett minutt burde bortelaget gått opp i ledelsen, men Andri Benjaminsen var uheldig og udyktig. Halvtimen senere, og soleklart straffespark til B68! Den setter mannen med det flotte navnet, Tonni Johannus Thomsen, sikkert i mål, og bortelaget burde strengt tatt ledet med både to og tre mål halvveis. Etter timen spilt er det derimot hjemmelaget som skårer på sin første ordentlige sjanse i kampen, og vi er like langt! Bare to minutter senere bådrar Dann Fróðason seg sitt andre gule for dagen, og to gule blir til rødt, og straffe til bortelaget, igjen! Tonni gjør ingen feil denne gangen heller, og da trodde nok mange dette skulle gå bortelagets vei. Men den gang ei! Etter 77 spilte minutter er det vår egen Erling Myklebust som er frampå og utligner til 2-2! Senere blir målet omgjort til selvmål ved Lukasz, uten at vi er helt uenige i det, utifra tv-bildene. Og nå tar hjemmelaget fullstendig over. Det er derfor ikke ufortjent at Eiler Fróðason retter opp sin brors utvisning, og sender hjemmelaget opp i 3-2 fem minutter før full tid! Og, som om det ikke er nok: På overtid får bortelaget sin tredje straffe for dagen!! Tonni får muligheten til å lage hattrick, på straffer, men keeper redder. Lukasz får en gylden sjanse på returen, men misbruker den også! Dermed ender det 3-2 til 07 Vestur i en fantastisk underholdende kamp! Silas i 07-målet blir sågar kåret til rundens keeper!

Vi beveger oss over til søndagen, hvor fire kamper stod på programmet, deriblant to indréfileter. Vi kan derimot starte i Eiði, hvor EB/Streymur hadde fått besøk av Vikingur. Som i forrige kamp, stilte bortelaget med kun færinger både på banen og benk, det er virkelig godt å se! De eide også store deler av kampen, men som mot TB sist, slet de foran målet. Sjansestatistikken sier 0-4, men ingen av de kan regnes som store. For de som regner på expected goals, sier statistikken at det var 0,07 – 1,33, så hjemmelaget produserte så og si ingenting i denne kampen. Som sist kom det nokså tydelig frem at Vikingur sliter foran mål, og dermed endte det 0-0 i en nokså ordinær affære i Eiði mellom to lag som må finne seg i å tilhøre midtsjiktet i år.

Et lag som kan utfordre Vikingur om femteplassen i år, det er ÍF, hvis andre navn er Uros Stojanov. På søndag hadde de besøk av TB, og den godeste Uros fornektet seg ikke. Allerede etter sju minutter var han på farten, og satte inn 1-0 for hjemmelaget. Den ledelsen ble doblet rett før pause ved Bogi, og Uros var slettes ikke ferdig for dagen. I det 55. spilleminutt satte han inn sitt andre for dagen, og står nå med tre mål allerede etter to kamper! Hvor skal det ende i år? Han sier selv at han er fornøyd om han skårer 10 mål i årets sesong, men det blir jo som når Johaug sier hun er fornøyd med medalje i Ski-VM også. Uansett, bortelaget, med Kastrati på benk fra start, fikk til lite, helt til det gjensto fem minutter, da pyntet John Villi Leo på resultatet til 3-1. Det skal bli spennende å se dette ÍF-laget utover i sesongen, så lenge de klarer å fôre Uros med baller, så skal de vanskelige å hamles opp med!

Dagens første indréfilet ble servert i hovedstaden, hvor det var knyttet stor spenning til naboduellen mellom HB og B36. At kampen gikk på gratisfjernsyn, gjorde nok ikke mindre med forventningene heller, skulle man tro. Men det er kanskje litt sånn antiklimaks når man hauser opp kampen på forhånd, at man ikke helt treffer også. Førsteomgang var en nokså ordinær omgang, med mange dueller og tøffe taklinger. Overraskende nok ble det bare fem gule kort i denne kampen, fansen som såg det på tv var nok litt misfornøyd med det. Utover i andre omgang er det faktisk B36 som skaper flere store sjanser, og burde nok kanskje tatt med seg seieren helt hjem til klubbhuset på Gundadali, femti meter fra landslagsarenaen. Vi talte fem store sjanser til B36, mens HB i realiteten bare hadde to. Den siste var riktignok feit, den burde nok Stefan ha tatt bedre vare på. Det ender, veldig overraskende, 0-0 mellom HB og B36, et resultat ingen er særlig fornøyde med.

Om den første indréfileten var litt understekt, fikk vi i det minste valuta for maten i Klaksvik! Det startet rimelig hektisk, med hjemmelaget som produserte flere store sjanser uten å få hull på byllen. Og hva er vel bedre da, enn å bare «smekke til» som de sier på Færøyene? Jákup Andreasen synes nok fikk være nok, han klinker til fra rundt 30 meter, opp i krysset. Allerede snakkes det om årets mål på Færøyene, du kan dømme selv i denne linken Et fantastisk mål uansett, og fullt fortjent 1-0 til pause! Like etter hvilen prøver Klæmint seg, men får det ikke helt til. Kvarteret før slutt blir det et soleklart straffespark til hjemmelaget, og Jóannes er som vanlig sikker som Betri Bank, 2-0! Dermed er KÍ eneste lag med full pott etter to runder, mens NSÍ står uten poeng så langt i sesongen. De har hatt to tøffe bortekamper til å begynne med (HB og KÍ), og i denne kampen måtte de også klare seg uten Petur Knudsen som var ute med karantene. Neste helg tror jeg nok vi vil få se bedre spill fra de gule biene! Flying start for KÍ!

I 1.deild fikk vi noen overraskende resultater også! FC Syd slo KÍ II 2-0 borte, en meget sterk seier! Høytflyvende B71 gikk på kjedelig tap borte mot Vikingur II, men vår favoritt Clayton skåret for B71. Skála vant 3-2 borte mot EB/S II, mens AB bare klarte 2-2 hjemme mot NSÍ II. Artig nok så kom det to selvmål i den kampen! I en ubetydelig kamp endte det 1-0 til HB II over erkerivalen B36 II. I denne kampen kom det to røde kort, morsomt! Men dermed seiler Skála videre alene i tet, mens AB og B71 avgir viktige poeng i tetstriden. Eller kanskje det er FC Syd som blir utfordreren i år? Lov å håpe!

I 3.deild tapte MB hele 2-10 mot NSÍ 5, men som de sier selv, det var nokså forventet. Vikingur 4 slo EB/S 4 hele 10-0. Artig liga!

Hvis vi beveger oss over til neste helg, er det litt spennende. For grunnet landskamper, er det kun fredag- og lørdagskamper denne runden, og det gleder vi jo oss ekstra til! På fredag må Víkingur skjerpe seg, for da kommer selveste HB på besøk. Mens i de fire kampene på lørdag, blir det på forhånd regnet som fire nokså sikre seiere til storlagene. Kampene er som følger:

Fredag: Víkingur – HB

Lørdag: NSÍ – EB/Streymur, TB – KÍ, B36 – B68 og ÍF – 07 Vestur.

I 1.deild må B71 slå B36 II, Skála skal enkelt vinne over KÍ II, og AB må virkelig finne formen når de skal opp mot EB/S II. I 3.deild skal MB til hovedstaden og måle krefter med Undrið FF II, som tapte hele 1-6 mot B36 III i helgen.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s