Premieren unnagjort!

Lørdag startet endelig verdenes beste liga opp igjen, og for en runde vi fikk! Det ble favoritt-seiere, men det ble også overtidsdrama, røde kort og en haug av flere situasjoner som fortsatt diskuteres på øya.

Vi starter med åpningskampen vi, EB/Streymur mot ÍF. Det var knyttet stor spenning til fjorårets toppskårer i ligaen, Uros Stojanov, og om han kunne fortsette å hamre inn mål. 39 minutter ut i kampen fikk vi svaret, da var han selvfølgelig på plass og gav bortelaget ledelsen, veldig mot spillets gang. Men, det er litt av sjarmen med fotball! EB/S hadde mye av spillet og sjansene, også utover i 2.omgang, og til slutt fikk nyervervelsen Ronnie Møller-Iversen, som kom fra Skála før sesongen, hull på byllen! Etter 80 spilte minutter var vi like langt. Vi spådde at dette kom til å bli en jevn kamp, med et Uavgjort som sannsynlig sluttresultat, men på overtid så det tipset ut til å rakne. Soleklar (mener noen) straffe til EB/Streymur, og Ronnie kan bli den store helten. Klokken tikker opp mot 94 spilte minutter, og nervene er i høyspenn for å få en perfekt start på sesongen. Ronnie derimot, han blåser ballen høyt og langt til sides for mål, og dermed ender det 1-1 i kampen mellom EB/Streymur og ÍF, slik mange forventet på forhånd.

I Gøta tok Víkingur imot TB til det som på forhånd var forventet å bli en klar seier for hjemmelaget. Med fire spillere født på 2000-tallet fra start, var det tydelig at Vikingur går for en yngre versjon i år, sammenlignet med tidligere. Samstundes har de jo veteranene Atli, Sølvi, Finnur og Lava også, som står for rutinen på laget. TB var et stort usikkerhetsmoment foran sesongen. Det eneste de hadde spilt av ordentlige kamper, var 0-10 mot HB i en treningskamp. Bortelaget stilte med Bessijan Kastrati fra start, uten at han klarte å finne nettmaskene. Vi måtte vente helt til fire minutter på overtid, da dukket endelig Finnur opp og gjorde 1-0. En innlegg som blir headet mot mål, keeper gjør en fantastisk TV-redning, men Finnur gjør et meget imponerende C-moment, og lirker ballen over keeper, 1-0! Lettelsen i øynene på Vikingur-spillerne var ganske så tydelig i feiringen, kan man jo si. Hele kampen hadde de stanget mot et ærgjerrig TB-lag, som måtte gi tapt til slutt. Som vi var inne på før sesongen, typisk TB å tape med ett mål. Det skal bli gøy å se TB på hjemmebane i år. Som et apropos til resten av topp 5 som har handlet mye import de senere år; Vikingur stilte med ti (10!!) færinger fra start, og sju på benk. Sistemann, ungarske Geza David Ture, har i følge Atli Gregersen bodd i Gøta siden han var tre år gammel, og får forhåpentligvis færøysk pass innen noen få måneder! Du verden! Det skal de definitivt ha ros for! Også verdt å nevne at TB pådro seg hele seks gule kort i løpet av kampen, noe som er sjelden kost, selv for TB. I en avisartikkel skrevet etter kampen, ble det sagt av det kommer til å bli mange tøffe turer til Tvørøyri i år, for TB kommer definitivt til å kjempe for hvert eneste poeng. Kampens store snakkis var definitivt straffesituasjonen, hvor TB tilsynelatende blir snytt for en soleklar straffe. Men, det ble ikke dømt, og det var nok mange oddsspillere som pustet lettet ut da dommeren blåste i fløyta, 1-0 til Vikingur!

Endelig var det duket for eliteseriefotball i Sørvágur igjen, da 07 Vestur bydde opp B36 til dans. To nordmenn fra start for 07 Vestur, nemlig Erling og Martin. B36, som fremstår ribbet sammenlignet med de andre tre topplagene, visste at de måtte vinne denne kampen for i det hele tatt å henge med de andre oppi der. Det gikk nesten en hel omgang før bortelaget fant veien til mål, ved den nye spilleren Bjarki Nielsen, som kom fra AB foran sesongen. Halvveis ut i andre delen av kampen var det det unge talentet Martin Agnarsson som fikk æren av å doble ledelsen for bortelaget. Stort mer er det egentlig ikke å si om kampen, annet enn at B36 vant fortjent, og at Erling viste glimt av at han kommer til å avgjøre kamper mot dårligere lag nærmest på egen hånd.

I Toftir var det også endelig klart for Betrideild igjen, da B68 tok imot KÍ til første serierunde. Med Erlend i mål, var det et offensivt B68 som gikk ut fra start. Dessverre tok det bare 8 minutter før ballen låg i nettmaskene bak en utspilt Erlend, etter et forferdelig klønete selvmål. Totalt umarkert skal forsvareren dempe ballen med brystet, men feilberegnet totalt, og sender den i motstatt hjørne av keeper, Den slags holder ikke om man skal berge plassen! Utover i omgangen ble det tydelig nivåforskjell på lagene, og en av fjorårets profiler Johannes, kunne enkelt gi KÍ 2-0 rett før pause med en rettelig suser. Heini ville ikke være noe dårligere etter hvilen, og satte inn 3-0 på virkelig kjempers vis. Bare noen minutter senere var det Páll sin tur til å tæppe inn ballen fra en meters hold, og så stod det plutselig 0-4 på Toftir. Árni fikk vist hvorfor han har blitt hentet til KÍ, ved flere anledninger, deriblant et par assist med flotte innlegg fra siden. At det blir en tung og lang sesong for B68 var det ingen tvil om på forhånd, men de kan rett og slett ikke fortsette sånn. Dette ble nesten som en treningskamp for KÍ, som neppe brukte mange ekstra krefter i denne kampen. Seieren kunne og burde nok blitt langt større. KÍ vinner fullt fortjent 4-0, hjemmelaget burde skåret på en av sjansene sine, men det er vel forskjellen på topp og bunn.

Vi avslutter i hovedstaden, og rundens storkamp, hvor HB og NSÍ skal måle krefter. Det var knyttet stor spenning til hjemmelaget, om de kunne fortsette fra fjoråret, og det tok ikke mange minuttene før vi fikk svar. Etter en megasjanse til NSÍ, kontrer Adrian ned langs siden, han skyter i den lengste stolpen, og Hilmar kan enkelt sette inn 1-0 fra ca tre centimeters hold. Begge lag produserer flere halvsjanser, før HB i det 22.minutt får corner. Klabb og babb foran mål, før Bartal banker ballen i mål, 2-0! Ti minutter senere er det bortelaget som skal notere seg for en skåring. Petur Knudsen mottar ballen litt skrått fra mål og fra cirka ti meter hamrer den inn i nærmeste hjørne, 2-1! Nokså svakt av keeper der! Smått utrolig står det 2-1 til pause. Etter 56 minutter er det flott klikk-klakk av HB, og Dan í Soylu avslutter på mesterlig vis med å skru ballen i det venstre hjørnet. Og nå rakner det nærmest bakover for de gule biene. Adrian Justinussen får enkelt gå forbi to-tre mann, før han med høyre(!) enkelt setter ballen i det lengste hjørnet, utagbart for keeper, og 4-1. Men, så var det Klæmint da. Han mottar ballen på rundt 20 meter, og uten sats, løfter han den i en vakker bue over keeper, og vi har 4-2! Rett før slutt pådrar Petur Knudsen seg sitt andre gule for dagen, og to gule er lik rødt, ingenting å si på det. Tre minutter på overtid kommer HB enkelt fri på kanten, og innlegget treffer en totalt umarkert Dan í Soylu som gjør sitt andre for dagen. Det ender hele 5-2 i en forrykende kamp på Torsvøllur!

Da er det på tide å rette blikket mot neste runde, og FOR EN RUNDE vi har!!! Vi tar en kjapp overview, og kommer tilbake med folkerekka og slikt før helgen.

B68 – 07 Vestur: Lørdagskampen. De to nyopprykkede lagene møtes allerede i runde 2. Dette kan faktisk bli en helt avgjørende kamp når vi kommer til slutten av oktober!

KÍ – NSÍ: Hjemmelaget får endelig bryne seg på litt motstand, får vi se Ivar i aksjon etter skaden? NSÍ har en forferdelig tøff start på sesongen med borte mot de mange forventer blir topp 2 i de to første kampene. Men Klæmint & Co er tydelige på at de skal reise kjerringa (pussig uttrykk forresten). Det blir uansett uten Petur Knudsen, som må sone karantene. Fjoråret viste at NSÍ med og uten Petur er to vidt forskjellige lag. Samstundes er det bekreftede samtaler mellom NSÍ og HJK Helsinki om en overgang for Petur, så vi får se hva som skjer der.

EB/Streymur – Vikingur: Klarer Ronnie å riste av seg skuffelsen over straffebommen sist? Kan Vikingur fortsette å imponere? De skapte ekstremt mange sjanser mot et standheftig TB sist, hva nå?

ÍF – TB: Alt avhenger av serberne for hjemmelaget. TB viste sist at de kan stå imot nesten alt. Dette tror vi blir en uhyre jevn affære! Per skrivende stund er denne kampen satt opp til klokken 17 på søndag, så utifra vanlig prosedyre, blir dette gratiskampen denne runden.

HB – B36: O’hoj, for en rysare! Det klassiske byderbyet mellom lagene som deler bane! Det vil si, ingen vil bruke nye Gundadali ennå på grunn av uenighet rundt gummigranulater, så kampen blir mest sannsynlig spilt på nabobanen, landslagsarenaen. Hvor gode er egentlig HB? Har B36 noe å stille opp med? De måtte slå seg slått av erkerivalene gang på gang i fjor, her skal det hevnes! For en kamp, vi gleder oss!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s