Årets tabelltips og Før Runden!

Det nærmer seg seriestart med stormskritt, og da er det jo en passende anledning til å gi dere vårt endelige tabelltips foran denne sesongen! Verdt å nevne at overgangsvinduet fortsatt er åpent en drøy uke til, men vi kjører på med det vi har! Samstundes vil vi reklamere for våre to rykende ferske podcaster, hvor vi har med KÍs trønderske bauta Ivar Sollie Rønning, og en egen Før Sesongen-episode med selveste Rógvi Baldvinsson! Du finner de der du hører dine podcasts, eller følg linken på høyre side av margen her.

Men, tabelltips var det vi skulle snakke om, og for spenningen sin del begynner vi som vanlig fra bunn og opp. Siste års plassering i parentes:

10: (O) B68

Dessverre for våre nyopprykkede venner fra Toftir, dette blir nok for tungt. Har hentet inn Lukasz og Steffan som er meget gode signeringer, i tillegg til norske Erlend Jacobsen (som vi hadde en podcast med tidligere i vinter, den finner du HER). Rykket opp etter et ellevilt playoffdrama, men det blir antagelig tøft å berge plassen. Har tapt de fleste treningskampene i vinter knepent, foruten 1-11 mot NSÍ da. Terminlisten viser at de har fått to bortekamper mot 07 Vestur, som kan være nok til å skille til slutt. Vi tror det blir jevnt, men manglende erfaring og en nokså ujevn tropp gjør at vi dessverre tror det går rett ned igjen.

9: (O) 07 Vestur

Har gjort en fantastisk signering med Erling Myklebust, som kan være et angrep alene. Med 23 mål på 26 kamper var han mye av grunnen til at Vard rykket opp i 2019, og fortsatte å herje for den røde delen av Haugesund i Postnord-ligaen forrige sesong med 13 mål på 19 kamper. Ingen tvil om at Erling alene kan være nok til at 07 Vestur berger seg i år. Har også hentet inn Martin Heiberg fra Raufoss, som vi har veldig stor tro på. To hjemmekamper mot opprykkskollega B68 vil også være en fordel, da vi tror det kan bli jevnt mellom disse to. På papiret ser det lovende ut, men det spørs utover i sesongen når karantener og skader begynner å bli gjeldende. Er selvfølgelig avhengig av enkeltspillere, og har hatt gode prestasjoner i vinterens treningskamper mot lag på samme nivå.

8: (7) EB/Streymur

Laget som bytter hjemmebane annenhvert år er tilbake i Eiði. Vi synes det ser litt for tynt ut i år til at de skal klare å ta steget opp nærmere topp 5. Har hentet inn spilleren med det fantastiske navnet Elias El Moustage, med færøysk opphav, men han er et nokså ubeskrevet blad. Kommer fra dansk fotball, uten at han spilte så mye der. Vil bekle den defensive ankerrollen på midten hvor laget har vært sårbare de siste årene. EB satser som vanlig først og fremst på egenutviklede og unge spillere, men har klart å hente inn Ronni Møller-Iversen, som vil bli en viktig spiller i årets sesong. I tillegg kommer Heðin Klakstein inn på midten. Nokså ujevn tropp sånn ellers, men skal fint klare å sikre nok poeng til å ikke havne i en nedrykksstrid.

7: (8) TB

Hadde relativt god margin ned til lagene under seg i fjor, og vi tror det blir det samme i år. Har mistet ekstremt gode og viktige spillere i vinter, deriblant publikumsfavoritten Poul Ingason. Har hentet inn to vi er veldig spente på, nemlig Bessijan Kastrati og Maxwell Bediako. Laget fikk/ville ikke som vanlig delta i vinterens VFF-cup, så de har stort sett spilt treningskamper mot lokal motstand. Nå skal det nevnes at de tapte 10-0 mot HB i den eneste ordentlige treningskampen i vinter, uten at man bør legge alt for mye vekt på det. Maxwell sies å være et av de største talentene på mange år, det det skal bli spennende å se om han kan briljere. Manglet en spiss i hele fjor, men var bunnsolide defensivt. Tapte mange av kampene knepent med ett mål. Kan Bessijan være mannen TB så sårt trenger på topp? Har vært nokså heldige med kampoppsettet i år, og fått to hjemmekamper mot mange av lagene som er forventet å ligge rundt de på tabellen.

6: (6) IF 

Overrasket mange i fjor, spesielt på vårsesongen, godt anført av Uros Stjojanov. Har mistet Sjurdur Nielsen til NSI, men beholdt både Stojanov og Filip Djordevic. Ikke gjort det så altfor bra i vinterens treningskamper, men vanskelig å vite hvor mye vekt man skal legge på det. Eneste seire har kommet mot B68 og 07 Vestur, lag de bør og skal legge bak seg på tabellen. Siste test mot FC Sud endte 2-2. Har en tropp som er for god til å rykke ned, men for svak til å utfordre topp fem, som vanlig. Forhåpentligvis har de ryddet opp i tumultene som var i høst. Så lenge de beholder serberne skadefrie, skal ÍF inneha nok kvalitet til å sikre sjetteplassen i år også.

5: (5) Vikingur

Selvsagt blir det Vikingur. Laget som vi fikk troen på etter at Lava Olsen smadret B36 nærmest på egen hånd i vår. Har mistet Lukasz Cieslewicz, men har et veldig ungt og spennende lag med mye talent. Beviste det ved å vinne 1.deild overlegent i fjor. Hovedtrener Johan Petur Poulsen var trener for andrelaget frem til september 2020, og kjenner både spillerne og klubben som sin egen familie. Blir nok muligens litt for tidlig for ungguttene å utfordre topp fire i år, men du verden for et potensial dette laget her har, hvis man samtidig drar veksel på erfaringen til “far selv”, Atli Gregersen! 38-åringen, sammen med Sølvi Vatnhamar (34), Finnur Justinussen (31) og Andreas Lava Olsen (33), har så mye erfaring fra spill på høyt nivå at de er perfekte spillere å se opp til for den yngre garde. Har imponert i vinter, blant annet ved å slå HB to ganger, men det spørs om det kan bli en tung høst hvis den eldre garde pådrar seg skader og karantener. Finnur putta 13 i fjor, og en like viktig spiller var Sølvi. De må prestere minst like bra i år, i tillegg til at flere melder seg på. Laget får dog ingen slitasje ved reising i Europa til høsten, så hvem vet! Ingenting hadde gledet oss mer enn å sett det gamle storlaget utfordre topp fire igjen!

4: (4) B36

Samme plassering som i fjor, og det skyldes at de på papiret ikke har klart å erstatte de spillerne som har forlatt klubben. De har mistet blant andre Arni Frederiksberg, Michal Przybylski, Sonni Nattestad og Stefan Radosavjevic. Veldig spennende signeringer i Mathias Trane og Tobias Christensen fra høyt nivå i Danmark, og HB beviste jo i fjor at man kan gjøre gode signeringer derfra. Sebastian Pingel har vist lovende takter i vinter, og sammen med Benjamin Heinesen kan de utgjøre et farlig radarpar. Laget har ikke overbevist resultatmessig i vinter, men det kan jo fort endre seg når det er alvor. Sammenligner man med lagene som vi tipper over på tabellen, så tror vi ikke dette holder helt inn for de sorte tigrene. Nettopp fordi de er avhengig av at nysigneringene gjør det bedre enn de klassespillerne de har mistet. Klubblegenden Jakup á Borg er også borte fra trenerbenken, og det spørs om Dan Brimsvik kan fylle de knottskoene i sin første sesong som hovedtrener. 

3: (2) NSÍ

Knep andreplassen på overtid i siste serierunde sist sesong. Fikk en meget god høst under den nye hovedtreneren Allan Jepsen, og det blir gøy å se om han kan bygge videre på et fremadstormende NSÍ. Savnet av en meget god Jesper Christjansen kommer til å merkes, men vi er samtidig spente på å se Mikkel Jakobsen og Jacob Trenskow. Sistnevnte kom fra AC Horsens, og skal inneha nok ferdigheter til å styrke de gule biene fra Rúnavik alene. Er selvfølgelig avhengige av Klæmint som tidligere år, men Petur Knudsen viste i fjor at han var en av ligaens beste spillere. De kunne vel knapt fått et verre serieoppsett de to første rundene, med borte mot HB og KÍ, men da finner de i det minste fort ut hvor de står. Vi tror NSÍ er gode nok for tredjeplassen, men det kommer til å bli et lite hav opp til topp 2.

2: (3) KÍ

Ser utrolig forsterket ut sammenlignet med fjoråret. Spillere som Arni Fredriksberg, Bob Sumareh og Ivar Sollie Rønning kommer til å sørge for at de blå fra Klaksvik er tittelutfordrere. I tillegg har vår favorittspiller, Jasper van der Hayden, signert for klubben, så det blir spennende å se om han kan bidra! Mistet Patrik Johannesen til Egersund, men laget skal offensivt være minst like gode i år. Har sett gode ut i vinter, mot B36 og Vikingur spesielt. Når Ivar kommer i kampform kan dette bli riktig så morsomt offensivt! Og det bringer oss til utfordringen for KÍ. Sliter litt med konstellasjonen i den bakre firer, og såg noe temposvake ut på høsten i fjor. Offensivt kommer de til å bøtte inn mål, men det er et stort spørsmål rundt den defensive organiseringen. Klarer de å løse det, så skal de bli riktig så farlige i år, selv om vi bare tror det holder til sølv!

1: (1) HB

Fjorårets double-mestre gjør det nok igjen. Har fått ryddet opp i en stor tropp, og gjort to av vinterens beste signeringer i Michal og Stefan. I tillegg har de hentet et av de største talentene «hjem» fra Danmark, nemlig Lukas Giessing. Med så mye offensiv kvalitet, er det vanskelig å se at dette laget ikke skal vinne i år også. Tapte riktignok to treningskamper mot Vikingur i vinter, men det bør ikke legges så mye vekt på. Det store usikkerhetsmomentet er den nye treneren, Jonas Dal Andersen, som fikk sparken i AC Horsens i vinter. Og hvem hentet de inn som erstatter? Jo, selvfølgelig suksesstreneren til HB fra i fjor, Jens Berthel Askou. Det skal bli uhyre spennende å se hvordan Jonas takler å komme til en klubb som nærmest krever seriegull, i tillegg til suksess i Europa. Uansett, dette skal holde til gull i år også!  

Første serierunde er rett rundt hjørnet, og vi har følgende kamper på programmet. Folkerekka i parentes, og norske tider.

Lørdag klokken 16.00:

EB/Streymur – ÍF (36-40-24)

Første kamp er også den som utvilsomt er den mest åpne. Umulig å vite hvor lagene står. ÍF er som vanlig avhengige av sine to serbere, og kampen lukter U lang vei.

Søndag klokken 16.00:

07 Vestur – B36 (1-4-95)

Denne skal B36 ta enkelt. Det skal være for tøft for et nyopprykket lag, selv om B36 ikke har imponert nevneverdig i vinter. Blir uansett spennende å se Erling og Maxwell mot god motstand, så vi gleder oss! Klar B på bongen!

HB – NSÍ (81-12-7)

Overraskende få som har troen på bortelaget her, men det er også fullt forståelig. HB ser bunnsolide ut, og allerede i første kamp er det en must win for et tittelkjempende hjemmelag. NSÍ ser ikke særlig forsterket ut, så denne tror vi blir en nokså komfortabel H.

Vikingur – TB (90-8-2)

Hjemmelaget var hektet av allerede før sankthans i fjor, mye takket være en forferdelig start. Såg bedre ut på høsten, og med ungdommelig mot og vilje kan det bli bra på sikt. TB er som alltid et usikkert punkt så tidlig i sesongen, og kan fort overraske om de har dagen. Vi drister oss til en U vi, selv om Vikingur skal vinne denne om de vil være med i kampen om Europa.

Søndag klokken 17.00: B68 – KI (1-2-97)

Ukens gratis tv-kamp! Nyopprykkede B68 skal få det ekstremt tøft i år, og kunne vel knapt bedt om verre motstand i første runde. Men samtidig, de har alt å vinne på en slik type kamp. B68 fikk en skikkelig nesestyver i møtet med NSÍ (1-11) tidligere i vinter, men har spilt ok mot lag som Skála og IF etter det. Uansett, denne skal KÍ vinne nokså lett, selv uten Ivar som spares på grunn av skade.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s