Vårt kamikaze-tips for sesongen 2020!

Her kommer vårt tips for hvordan øverste divisjon kommer til å ende, basert på de bekreftede overganger vi har fått så langt i vinter. Fjorårets plassering i parentes. 

10: EB/Streymur (9): De har mistet hele seks spillere fra fjoråret, uten at det har kommet inn noe nytt og spennende. Hvis vi også tar med at de også rykket ned med sine andre- og tredjelag, ser det skralt ut med rekrutteringen. Spilte enkelte gode kamper ifjor, deriblant slo de HB i runden etter cupfinalen. Ny trener for året er Jákup Martin Joensen, som de siste årene har trent de nest beste hos B36.

9: IF (10): Det blir vanskelig å komme unna laget som endte soleklart sist i fjor, og de har samtidig mistet hele sju spillere siden sesongslutt. Inn har den kreative Filip Djordjevic kommet fra Vikingur, som puttet fem mål i fjor. I mål har de også fått inn Milos Budakovic fra TB, uten at vi tror det er nok til å berge plassen. Mye av stammen i laget er borte, men kanskje kan nyervervelsene være nok til at de ikke ender helt sist.

8: TB (8): Har mistet sin jugoslaviske stamme i laget med Ivanovic, Vukovic og Budakovic, i tillegg til sin serbiske trener Zoran Pavlovic. Inn har tyskeren med det klingende navnet Michael Winter kommer som ny hovedtrener, og han har erfaring fra dansk fotball. Det ser man på signeringene de har gjort, med tre danske navn på blokken. Vi ser en positiv effekt på sikt ved at man velger danske talenter, men tror ikke at dette er nok til å heve klubben kommende sesong. 

7: Skála (6): Har så langt mistet seks spillere, deriblant den talentfulle backen Ari Olsen, sin faste midtstopper Jakup Jakobsen og sin faste mann på midtbanen Haraldur Højgaard. Inn har de bare hentet en 19-årig keeper fra Vikingur, som spilte kun 90 minutter ifjor. Mer spennende er deres nye trener, Bill McLeod Jacobsen, som har tonnevis av erfaring fra færøysk klubbfotball, samt at han har vært U21-trener for landslaget. Mannen som er født i Klaksvik må nok trylle fram noe helt spesielt om laget skal klatre på tabellen. 

6: AB (7): Har mistet en hel drøss spillere, samtidig som de har hentet inn litt nytt blod, deriblant keepere fra 07 Vestur og HB, i tillegg til den notoriske måltyven Adeshina Lawal. De har hentet inn midtbaneankerene til både ÌF og Skála, samt den 34 år gamle forsvareren Pedro Anton fra B68. Om dette laget settes sammen på riktig måte, kan det godt tenkes at de står for mang en overraskende seier i kommende sesong. Vi tror Lawal blir tungen på vektskåla, som holder AB langt unna nedrykk. 

5: HB (4): Mistet en del spillere, i tillegg til at de muligens mister Ari M. Olsen. Har riktignok hentet inn Hedin Hansen fra Vikingur, men har mistet Símun Samuelsen, Magnus Egilsson og Sebastian Pingel. Har ny trener for året i dansken Jens Berthel Askou, samt at man blant annet har ansatt fysisk trener på fulltid. De hadde store problemer i fjor mot de andre topp 5-lagene, og spillebolk 2 og 3 (tre runder mot hvert lag), vant de bare 2 av 8 oppgjør mot topp 5. Her ligger utfordringen for HB i år, at de rett og slett må ta flere poeng mot topplagene, om de ønsker å hevde seg! 


4: NSÍ (3): Alt avhenger av Klæmint. Som vi så i fjor, raknet laget da spissen var ute med matforgiftning i september. Har mistet Peder Nersveen, og har ikke forsterket seg slik vi ser det. Haraldur Højgaard er hentet inn for å erstatte nevnte Peder, samt at de har hentet inn Alfred Sankoh fra Notodden. Er også avhengig av at Pòl Justinussen blir med videre, han har ikke bestemt seg for om han skal satse på jobb eller fotball. Er for ustabile til at det holder til topp 3. Har hentet inn svensken Glenn Ståhl som trener, et navn man kjenner til om man har fulgt Kvik Halden de siste årene. Forøvrig trakk han seg fra trenervervet i Moelven allerede før han startet, før sesongen 2011. Han satte poengrekord i 2015 for Kvik Halden. Han rykket ned med samme lag året etter, på grunn av omleggingen av 2.divisjon i Norge det året, etter å ha endt på 9.plass. Han var forresten også trener for TB/FC Suduroy/Royn i 2017-18. Vi tror ikke dette er nok til å heve laget i årets sesong. 

3: KÍ: (1): Vi tror det blir et lite brak nedover på tabellen for fjorårets seriemester. De har mistet blant annet Simen Sandmæl, Semir Hadzibulic og Torbjørn Grytten, og vi tror savnet av disse blir for stort til at de kan hevde seg helt i toppen i år. Inn har det kommet tre spillere fra HamKam, deriblant kommer landslagstopperen Odmar Færø hjem, som vil bli en forsterkning. De to andre signeringene, Ole Erik Midtskogen og Abubakar Aliyu, hadde en skuffende sesong i OBOS for HamKam, og vi tror ikke de kan styrke laget nevneverdig. De har store sko å fylle etter Simen Sandmæl. Vi utelukker ikke at Pâll Klettskard kan avgjøre mange kamper på egen hånd, slik han gjorde etter hjemkomsten sommeren 2019. 

2: B36 (2): Har mistet keeperen Hans Jørgensen, samt sin faste midtstopper Jònas Tòr Næs. Dette i tillegg til alltid spennende Lukasz Cieslewicz. Har hentet inn den 20-årige keeperen Mattias Lamhauge fra HB, som var på utlån til AB ifjor, i tillegg til Sebastian Pingel, som bøtter inn mål om han får spilletid. Har på papiret fortsatt et bra lag, men det spørs om savnet etter Næs, Jørgensen og Cieslewicz blir for stort til at de klarer å ta tilbake tabelltoppen.

1: Vikingur (5): Har hentet inn spennende spillere i Jakup Johansen og Ari Olsen fra Skála, i tillegg til nevnte Lukasz Cieslewicz fra B36. De har mistet Lawal, Djordjevic og Splidt. Vi setter litt spørsmålstegn ved at Djodjevic gikk fra Vikingur til ÍF, men det har sikkert sine årsaker. Kanskje kan det være greit å satse lokalt og færøysk! Har fått inn trenerlegenden Eydun Klakstein, som tidligere har vært mange år i KÌ, samt et par sesonger i B36 og sist Skàla. Mest sannsynlig en sammenheng med vinterens signeringer. 

Så her har du det, vårt kamikaze-tips for årets sesong! Vi gleder oss enormt til det starter igjen 8.mars, men ser allerede frem mot flere interne vintercuper som begynner allerede i midten av januar! Vi håper samtidig at spranget mellom topp 5 og bunn 5 blir mindre, i fjor skilte det 14 poeng mellom nummer 5 og 6 på tabellen, og 30 poeng mellom nummer 5 og 7!

Har dere innspill, eller egne tips, så sleng det ut der vi er å treffe!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s