Recap av den nest siste runden

Hallo i internettet, og gosjameg for en runde vi fikk! Selvfølgelig handler jo dette egentlig bare om to lag nå, men vi skal like fullt gå igjennom alle kampene ganske kjapt, og se frem mot helgen! Her får du også vite hva som har skjedd med klokkeslettene for siste serierunde! Så finn frem noe godt i koppen, og nyt!

Vår ferd starter i Eiði, hvor EB/Streymur tok imot AB til et skikkelig bunnoppgjør av dimensjoner. Begge lagene stod på 19 poeng, og nokså lik målforskjell før denne kampen. Overraskende nok hadde hele 300 tilskuere løst billett til denne kampen, noe som må sies å være meget bra, med tanke på hvor betydningsløs kampen egentlig var. Men desto mer hyggelig at så mange tok turen! Det tar litt over en halvtime før vi får det første målet, og det er det gjestene som står for. Sørin Samuelsen, som ikke hadde skåret siden runde 3 av årets sesong, er mannen som fører AB opp i ledelsen! Men, så, rett før pause skal det skje noe ganske spennende! Arnbjørn Hansen utligner for hjemmelaget! Ja, og hva så, tenker du? Dette var nemlig Arnbjørn sitt seriemål nummer 152 i karrieren, dermed er han bare ett mål bak Jákup á Borg (treneren til B36), som er nummer to på listen over toppskårere på øya. Klæmint leder suverent med 187 mål, men det blir veldig spennende å se om Arnbjørn klarer å utligne forspranget til Jákup i siste match, mot Skála! Men denne kampen skal også få sin avgjørelse, i det 54.minutt er det Lukas Giessing, det 19 år gamle stortalentet som avgjør kampen i AB sin favør. Dette resultatet betyr det noe sørgelige faktum at EB/Streymur pr nå ligger an til å teknisk sett rykke ned med alle sine tre lag. Og vi alle vet jo nå at det ikke er noen som rykker ned fra Betrideild i år, men det ser veldig stygt ut på papiret. Det kan kanskje rette seg igjen til helgen, når EB/S skal ta turen til Skála, mens TB som nå innehar 8.plassen tar imot Vikingur. AB tar imot HB, så ingenting er avgjort når det gjelder hvordan de tre lagene gjør opp seg imellom hva endelig tabellposisjon gjelder!

Turen går videre innover i nordfjorden, hvor sørgelige ÍF tok imot Skála til en meget uviktig kamp. Hjemmelaget blir dønn sist uansett, mens Skála ender på 6.plass, uansett hva som skjer. Kampen i seg selv er ikke særlig velspilt, men bortelaget er dødelig effektive. Etter en målløs førsteomgang, bøtter de inn tre mål, to av Ronni Møller-Iversen blant annet, før hjemmelaget reduserer helt på slutten. Det skal veldig mye til om ikke ÍF setter ny bunnotering i antall poeng (den nåværende er på sju poeng), med sine stusselige seks poeng. I siste runde venter nemlig NSÍ på bortebane, så det skal nok et lite mirakel til om vi ikke får ny rekord i minste antall poeng tatt på en sesong der. Skála tar imot EB/Streymur til kamp, og det mest spennende der er egentlig bare om Arnbjørn klarer å få det ene målet han trenger for å tangere nummer to på listen over mestskårende gjennom tidene. Blir gøy å følge med på, selv om alles øyne er rettet mot en annen kamp neste helg!

Vi forflytter oss til hovedstaden, hvor HB tok imot TB til dyst. 200 betalende tilskuere bivånet det hele, og de fikk ganske god valuta for pengene også. HB har ikke særlig annet å spille for enn å havne foran Vikingur på tabellen, men de skal uansett være bedre hjemme mot TB hundre av hundre ganger. Og gjett om de var! Halvtimen er spilt når vi får det første målet, og nærmest selvfølgelig er det Sebastian Pingel som står for det! Det føles ut som at han skårer mye oftere enn hva han faktisk gjør, dette var bare hans sjette mål for sesongen. Stortalentet Pætur Pedersen dobler like før omgangen er omme, slik at det står 2-0 til HB når lagene går i garderoben halvveis. Og hva med Adrian Justinussen, mannen som ble hauset opp av blant annet oss og Peder tidligere? Han som ble tatt ut til sin første landslagstropp forleden? Han imponerer særs lite, men klarer å bomme på et straffespark drøyt halvveis ut i 2.omgang. Ikke at det utgjør noen fare, for HB cruiser inn til en enkel seier. På overtid kommer nemlig Pætur Pedersen igjennom igjen, og setter enkelt 3-0. Dette ble en transportetappe for HB, og en oppvarming av Gundadali foran det som skal skje førstkommende helg, når seriefinalen skal spilles der. Det var også HB-trener Heimir Guðjónsson sin siste hjemmekampHB tar løpeturen opp til Argir neste helg for å møte AB, mens TB skal ta imot Vikingur til dyst.

Så da kan vi jo like gjerne padle over til Gøta, hvor Vikingur møtte et titteljagende B36 til en heidundrende fotballkamp! Hjemmelaget hadde i realiteten kun æren å spille for, men ville jo selvfølgelig komme foran rivalen HB på tabellen. De er heller ikke interessert i å se verken B36 eller KÍ stikke av med seriegullet, så de var klar til kamp! Kampen avgjøres allerede etter ti minutter når et langt innlegg blir slått inn foran Vikingur-målet. Hjemmelagets Dion Splidt er såpass uegoistisk at han header ballen tilbake inn foran mål, hvor mannen med det herlige navnet, Lukasz Cieslewicz, dukker opp. I et C-moment tupper han ballen over en utkommende keeper, og vrir seg rundt slik at han får satt ballen i det tomme målet. Vikingur kommer til en farlig avslutning senere i omgangen, men den blir elegant blokkert av sisteskansen Símun Hansen i B36-målet. Over i andre omgang, og B36 skaper flere store sjanser som de burde ha utnyttet bedre. Men, det står fortsatt 0-1 når hjemmelagets Noah Mneney fosser ned langs venstresiden. Han skjærer inn foran mål, og Eli Nielsen på B36 sklir foran for å hindre Noah i å slå inn. Han tupper ballen utover i banen, slik at den treffer en skliende Eli i hånden. Om det der ikke er hands, er ingenting hands. En soleklar miss av dommeren, som står meget godt plassert! Vikingur snytt for straffe! Litt senere er det målskårer Lukasz som får et deilig treff på halvvolley fra 18 meter, men ballen suser i tverrliggeren og ut! Så mye mer skjer ikke i kampen, og det ebber ut med 0-1 til B36, en uhyre viktig seier for de! Dette gjør at de fortsatt har håp om å avgjøre selv i siste match! Vikingur på sin side kan egentlig kun takke seg selv for at lørdagens tur til Tvøroyri blir av den kjedelige sorten. De aller fleste vet vel nå hvem B36 skal møte i siste runde, men det kommer vi litt tilbake til også!

Vi avslutter runden i Klaksvik, hvor KÍ med Simen og Magnus fra start møtte NSÍ med Peder fra start. Hele 1000 betalende tilskuere på kampen, noe som må sies å være meget imponerende! Bortelaget hadde svært lite annet enn æren å spille for, men ville ikke gi KÍ seriegullet gratis. Og det starter bra for NSÍ, halvtimen er spilt når Øssur Dalbúð putter sitt andre for sesongen! Men, gleden blir kortvarig. I løpet av tre minutter putter KÍ to ganger ved sine to angrepsvåpen, Patrik Johannesen og Páll Klettskarð, slik at det står 2-1 til hjemmelaget halvveis! Bortelaget pådrar seg hele fem gule kort i denne kampen, noe som må sies å være meget sjelden kost i færøysk fotball! Så det er tydelig at kampen hadde temperatur, deilig! Den hjemvendte sønn, Páll skal nok engang bli tungen på vektskålen. Det var som kjent han som også avgjorde kampen tidligere i høst, da KÍ imponerende vant 1-0 i Runavik. I det 70.spilleminutt er han frempå igjen, og blir matchvinner med sitt andre for dagen, 3-1 til KÍ! NSÍ presser på mot slutten, og får et trøstemål i det 88.minutt ved Andri Benjaminsen, men det er dessverre for sent. KÍ tar hjem en uvurderlig seier, og har alt i sine egne hender i siste kamp, borte mot serietoer B36. Dette resultatet betyr at de klarer seg med uavgjort i den kampen, da de har B36 både på målforskjell og skårede mål. Så ett poeng er nok! Vi husker 2016 og 2017 hvor KÍ til sammen var ett poeng unna å bli seriemester to ganger, kan det skje igjen? Denne gang i deres favør? Det som blir litt ekstra pussig i denne kampen, er at etter dommeren har blåst for siste gang, får Petur Knudsen rødt kort! Visstnok skal dette være etter en heftig diskusjon med dommeren, hvor Petur er misfornøyd med flere avgjørelser! Som om ikke dette var nok, blir også hjelpetrener Trygvi Mortensen utvist! Hjelpes meg, for et drama!

Mandag ble det også kjent at kampen mellom B36 og KÍ skal spilles klokken 15.00 lokal tid. I de fire andre kampene er det hjemmelaget som selv avgjør når kampen skal spilles. Dette for å avslutte kampene i rett tid, slik at flest mulig kan få med seg det som må sies å være tidenes seriefinale i moderne tid. Ikke siden 2005 har serien blitt avgjort før i siste match. Den gang var det faktisk hele tre lag involvert! B36 og HB møttes på Gundadali, hvor seierherren kunne krones med serietittelen. Hadde det blitt uavgjort i den kampen, hadde Skála blitt seriemester med seier mot GÍ Gøta i siste kamp. HB tok ledelsen før pause, og etter 65.minutter utlignet B36 ved legenden Allan Mørkøre etter en forsvarstabbe. På det tidspunktet ledet Skála 1-0, og var serieleder. Åtte minutter senere gjorde en ny tabbe av HB-forsvaret sitt til at B36 gikk opp i 2-1. Det holdt inn, slik at B36 vant serien til slutt! Dette endte dermed HBs hegemoni ved å vinne serien de tre foregående årene. Som om dette ikke var dramatisk nok, GÍ Gøta (som vant cupen det året!) utlignet med siste spark på ballen i sin kamp mot Skála. Det ene poenget de fikk med seg i den kampen, var nok til at GÍ rykket opp til kvalikkplass, og berget dermed plassen på målforskjell! De vant forøvrig 7-1 sammenlagt i kvalikken mot B71. Det ble jo selvsagt høydramatisk i både 2016 og 2017 også, men ikke på samme måte, ettersom Vikingur da hadde KÍ internt på de fleste områdene allerede før siste serierunde. Det er ikke like dramatisk denne gangen, selv om alt ligger til rette for en heidundrende kamp på lørdag mellom årets to beste lag! Det blir spennende å se hva KÍ velger å gjøre. De klarer seg med uavgjort, mens det er nok med ett mål for B36. Selv om det ikke er kommet offisielt fra forbundet enda, kan alltid velinformerte bolt.fo fortelle at kampen skal dømmes av mannen med det feiende flotte navnet Alex de Albuquerque Troleis, opprinnelig fra Brasil, men dansk statsborger siden 2011. Vi gleder oss!

Vi tar med at det gikk dessverre ikke veien for 07 Vestur i helgens kamp mot B36 II, det endte med tap 2-4, og dermed er alt håp ute for hva opprykk gjelder. Fatt mot, Julian! Det kommer nye muligheter neste år! B71, som vi spådde ville rykke ned, berget forøvrig plassen sin.

En annen diskusjon på Færøyene for tiden, utenom hvem som skal bli ny landslagstrener, er ligaoppsettet. En del trenere tar til orde for å endre den nåværende formen, hvor det for eksempel ikke blir andrelag i 1.deild. Hvordan dette skal bli seende ut, er vi særs spente på, og gleder oss til å følge denne saken videre utover høsten!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s