Før den 24.runden

For noen kamper vi fikk sist helg, og i midtuken! Som vi var inne på sist, cupvinneren kom antagelig til å feire såpass mye at det gikk utover onsdagskampen, og ganske riktig; HB tapte meget overraskende for EB/S. Vikingur på sin side sleit seg til 1-0 i Skála, helt på tampen. Ellers gikk det meste som forventet i de øvrige kampene.

Vi har også lovet en oppsummering, og hvordan vi tror det hele ender. Den kommer i neste uke, ettersom vi avventer noen kamper som ikke har blitt spilt i de lavere divisjonene ennå! Så stay tuned!

Men, over til helgens runde, og alle kampene spilles endelig samme dag! Til og med samtidig, utenom TB sin hjemmekamp som starter en halvtime tidligere, på grunn av ferjetidene. For ikke å glemme at vi har kanskje det deiligste lokaloppgjøret som er å oppdrive, nemlig kampen mellom B36 og HB! Hvilken kamp som blir gratiskampen på nett er ikke lagt ut ennå, vi legger det ut på Twitter så fort vi får beskjed! I tilsvarende runde i august var det storkampen mellom HB og B36, så la oss håpe at det blir det denne gangen også!

Og da kan vi jo like gjerne starte med tidligmatchen på Tvøroyri, hvor TB skal måle krefter mot EB/Streymur. Nummer 7 på tabellen tar imot nummer 8, og det skiller fire poeng i hjemmelagets favør. TB kommer fra et stygt 1-4 hjemme mot NSÍ i forrige runde, mens EB/S meget overraskende slo cupmester HB på hjemmebane onsdag kveld. TB vant motsatt oppgjør 1-0 første søndag i april, og vant sågar 2-0 da lagene møttes i Eiði i august. EB/S står faktisk med to strake seire nå, etter sin seier mot ÍF borte sist helg. TB har en bedrøvelig form i det siste, og står med ett poeng på sine fem siste kamper, inkludert to kamper mot de to nederst plasserte lagene. Hadde det vært EB/S som skulle spilt denne kampen hjemme, hadde det blitt en soleklar seier til EB, tror vi. Men, man skal ikke undervurdere den ferjeturen over til Tvøroyri, og folkerekka er sjelden så uenige som nå. 41% tror på hjemmeseier, mens 29% tror at gutta fra Streymur tar med alle poengene hjem. Vi klarer ikke helt å se at TB skal finne tilbake til den gode formen, og satser på at EB/Streymur vil gjøre alt for å komme opp i ryggen på TB i kampen om 7.plassen, så derfor går vi for en B på bongen.

Kanskje den minst interessante kampen, på papiret, er oppgjøret mellom AB og Skála. For all del, AB kan spille seg opp og bli med å kjempe om den 7.plassen, og det kan de faktisk fort gjøre, med tanke på kampene de har igjen. Men, når man sammenligner med de andre kampene, er det nok ikke denne vi kommer til å betale 39DKK for å se. Tilsvarende kamp i april endte 0-1, mens AB stjal alle tre poengene da de møttes i Skála, etter en skåring tre minutter på overtid. Så vi har nok ingen festkamp foran oss rent statistisk sett heller. AB har for lengst fått med seg at plassen er sikret, og kan se oppover på tabellen nå. Uansett, Argir-guttene kommer fra et nokså tafatt 0-2 tap mot KÍ sist helg, men overrasket de fleste med å få med seg ett poeng fra Gøta helgen før. Skála står med fire strake tap, men har til sitt forsvar møtt fire av de beste lagene, og var nære på å få med seg poeng nå på onsdag, hjemme mot Vikingur. Folkerekka er veldig uenige i denne kampen også. 25% har trua på AB, mens hele 51% tror at alle poengene blir med tilbake til Skálafjørður. Vi gambler litt her, og tror det blir både sjansefattig og lite å skrive hjem om, derfor krysser vi av for en U.

Så, endelig drar det seg til i toppen. Da passer det jo å fint å se på tabellen før vi går igang med de tre viktigste kampene i helgas runde, om vi tenker tittelracet:

Som vi ser, så har Vikingur og HB havnet bak, og kan kun i teorien vinne serien. Men, vi tar de med, ettersom de kommer til å spille en meget avgjørende rolle i de gjenstående kampene. Vikingur skal blant annet spille mot henholdsvis NSÍ, KÍ og B36, to av de på hjemmebane. HB har igjen både B36 og NSÍ.

Men, vi starter i Klaksvik, hvor KÍ tar imot sørgelig bunnplasserte ÍF til dyst. Bortelaget er griseheldige, ettersom ståa i 1.deild for øyeblikket gjør at ingen rykker hverken opp eller ned i år. Men sine stusslige 6 poeng på 23.runder bør det gjøres store grep, skal de ha noe håp om å utgjøre en forskjell neste sesong. Det som er litt artig med denne kampen er at begge tidligere oppgjør i år har blitt spilt på ÍF sin hjemmebane, ettersom Djúpmyr var under ombygging. Den første kampen endte 2-3, hvor KÍ ledet 3-0 etter en halvtime. Forrige kamp endte med en betryggende 3-0 til KÍ, hvor blant annet Torbjørn Grytten skåret et av målene. KÍ har virkelig fått opp dampen, og står med fem strake seire nå. Det er tydelig at jo flere nordmenn på banen, jo bedre går det. Simen er selvskreven på laget, men også Magnus har kommet mer inn i varmen nå, med Torbjørn som en slags superinnbytter. Páll har funnet tilbake til god, gammel klasse, og ble jo høyst avgjørende i kampen mot NSÍ forleden. Stakkars ÍF står med to poeng på sine siste 16 kamper, og røyk meget stygt 2-7 mot B36 i forrige runde. Dette er vel rundens klareste hjemmeseier, hele 97% har troen på KÍ denne runden, og vi kjører en sikker H!

Vi forflytter oss til Runavik, og kampen mellom NSÍ og Vikingur. NSÍ har havnet litt midt i mellom. Det er tydelig at en Klæmint ute av form med matforgiftning ble langt mer avgjørende enn man håpte på, spesielt i kampen mot KÍ som på mange måter avgjorde hvem av de to som skulle ta opp kampen mot B36. Men uansett, Klæmint er på bedringens vei, noe han til gangs viste forrige helg da stakkars TB ble knust 4-1 på Tvøroyri. For Vikingur sin del er det nærmest bare elendighet å melde om. De ble rundspilt av HB i cupfinalen (tapte 1-3), og hadde alle marginer med seg da de sleit seg til en 1-0 mot Skála i midtuken. Dessverre for NSÍ sin del har de tapt de avgjørende toppkampene nå i høst, ikke bare mot KÍ, men også 0-3 hjemme for B36. Tilsvarende oppgjør i våres endte 4-2 til NSÍ, og de tok med seg alle tre poengene fra Gøta også, i en meget dramatisk 3-2 seier, hvor det avgjørende målet kom helt på slutten. Begge lag har fortsatt alt å spille for, så vi forventer et fyrverkeri av en kamp! Med Klæmint tilbake i godt, gammelt slag ser vi ikke helt hvordan Vikingur skal klare å hamle opp med NSÍ. 51% tror på hjemmeseier, 21% på borteseier. Vi satser på at vår norske venn Peder loser skuta trygt i havn, og kjører H i denne kampen.

Så, over til rundes hovedkamp, og for en kamp det er! Det deilige oppgjøret mellom B36 og HB. Banerivalene som har hver sin tribune skal ut i match igjen! Dette er selve definisjonen på lokaloppgjør, og kampen mellom to storheter i færøysk fotballhistorie. HB er jo selvsagt suverene med sine 26 titler oppigjennom, mens B36 står med 11, foreløpig! De fem siste sesongene har disse lagene vunnet tre av gangene faktisk! De to tidligere kampene i år har endt 2-1 til B36, og en kjedelig 0-0 på sensommeren. B36 ser nærmest uslåelige ut for øyeblikket, og sendte Skála hjem som slakt i forrige runde. De gav seg ikke før det stod 7-2 på tavla. Kampen før imponerte de stort med 3-0 seier i Runavik. HB på sin side gikk på et forsmedelig 0-1 mot EB/S i midtuken, antagelig ble det for mange bjór etter feiringen av cuptittelen sist helg. Uansett hvordan de ligger an på tabellen, så vil begge lagene alltid gi 100% i disse kampene, dette er en kamp ingen av de ønsker å tape. Og selvfølgelig, HB vil jo neppe se banerivalen stikke av med serietittelen, så de kommer til å gjøre alt i sin makt for å slå B36. Hjemmelaget ser som sagt bunnsolide ut, både offensivt og defensivt for øyeblikket. Senest nå torsdag kveld ble det også klart at en av nøkkelspillerne på B36, Símun Rógvi, har signert for to nye år også! HB på sin side var meget imponerende i tåkehavet på Torsvøllur sist helg, men skuffet stort i midtuken. Motivasjonen bør være på topp foran denne kampen for begge lag, og vi tror at B36 har det beste laget, og er i best form, så derfor krysser vi av for en H! 

Da blir helgens kamper som følger:

TB – EB/Streymur B
AB – Skála U
KÍ – ÍF H
NSÍ – Vikingur H
B36 – HB H

Vi tar en kjapp titt på 1.deild også. Vår norske venn, Julian, og hans kjære 07 Vestur har fått en tung høst. Ikke bare er flere nøkkelspillere ute med skade resten av sesongen, men de har heller ikke hatt marginene med seg i enkeltkampene. Så tabellen for øyeblikket ser slik ut:

Det som er verdt å legge merke til her er følgende:
– Kun topp 3 kan rykke opp.
– Andrelag kan selvsagt ikke rykke opp.
– KÍ II har igjen to hengekamper, mot to av de dårligste lagene.
– De skal også møte NSÍ II litt senere i høst.
– 07 Vestur møter nettopp KÍ II nå på lørdag!

Skulle det ikke gå veien i år, så består 07 Vestur av et meget ungt og talentfullt lag. Så vi er ikke i tvil om at med Julian ved roret også neste sesong, blir de å regne med i toppen av divisjonen da også!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s