21.runde kom og den gikk!

Ja, vi kan vel trygt si at det spisses til i toppen av vår deilige liga, idét den 21.runden ble spilt. Og i tillegg har vi et skikkelig toppoppgjør som hengekamp i midten av september! Hei, og kjør spalte!!

Nå går vi inn i en noe roligere periode ettersom vårt kjære Færøyene har landskamper mot henholdsvis Sverige (H) på torsdag, og selveste Spania (B) på søndag. Men, vi kjører en recap av den 21.runden, og ser fremover! Vi kommer selvfølgelig også til å dekke våre vikinger i hvitt, men det går ikke på bekostning av serien! I tillegg har vi noen deilige intervjuer som vi bare gleder oss til å legge ut, så her er det ikke snakk om å hvile på laurbæra!

Vi starter med kampen på Gundadali, hvor B36 tok imot Skála til dyst. Hele 600 hadde tatt turen for å se serielederen «de hvite tigrene» skaffe seg en enkel seier mot middelhavsfarer Skála. Men, bortelaget tettet virkelig igjen bakover, og det var ikke mange sjansene hjemmelaget klarte å skape. Ikke før i det 66.minutt faktisk, skjer det noe. Mellemgaard slår en lang ball opp i feltet som havner i en slags duell mellom B36s Brian Jakobsen og bortelagets Petur Pauli Mikkelsen. Sistnevnte skal prøve å klarere ballen, men får et forferdelig treff, og regelrett sparker Brian rett ned. Den lyden idét Petur treffer foten hørtes helt grusomt ut! Straffesparket er det absolutt ingen verdens ting å si på, og Mellemgaard er sikker som Vipps, og 1-0 til hjemmelaget! Og det var egentlig det som skjedde denne kvelden i Tórshavn, det ebber ut med en skikkelig sliteseier til hjemmelaget. De må opp veldig mange hakk etter landslagspausen, ettersom de skal ta turen til Runavik og serietoer NSÍ til lørdagskamp 14.september! Skála skal, artig nok, spille neste runde på nøyaktig samme bane som de gjorde nå, da de skal ut i dyst borte mot et titteljagende HB.

Ferden går videre til Tvøroyri, hvor TB tok imot AB til det som skulle bli en veldig jevn og underholdende kamp. Vi spådde på forhånd at det kom til å bli slik også, hvor én hendelse antagelig avgjorde kampen. Hele 400 betalende tilskuere på Stórá denne søndagen fikk se to lag som angrep hverandre og skapte sjanser. Noen større enn de andre, men uten at det kom noe ut av det. Ikke før i det 86. spilleminutt faktisk, når Tóki á Lofti får ballen ut på høyrekanten og slår et nydelig innlegg inn foran målet. Og der dukker veldig overraskende Rógvi Poulsen opp og header den utagbart for keeper ned i motsatt hjørne. Dette var Rógvi sitt første mål i sin 11.kamp for året! Det blir også sluttresultatet, og en aldri så liten skrell, selv om 20% faktisk hadde B på folkerekka! Disse tre poengene skal i teorien langt på vei sikre AB retten til eliteseriespill neste sesong, mens TB på sin side har det ganske komfortabelt på plassen over. Begge lagene må legge seg i hardtrening nå i pausen, fordi i midten av september venter to meget vanskelige bortekamper, ettersom TB skal til Klaksvik, og AB må ta turen til Gøta for å spille mot Vikingur, et lag som kanskje har funnet litt av formen igjen! Spennende blir det uansett!

Vi kan jo like gjerne fortsette i Gøta, hvor hjemmelaget tok imot ÍF til dyst. Vi var åpne før kampen på at dette ikke ble noen walkover for Vikingur, og det ble det sagtens ikke heller! De 375 fremmøte skulle virkelig få valuta for pengene! For, i det 24.minutt kommer ÍF ned på høyresiden, hvor Holgar Durhuus får slått ballen inn foran mål. Der dukker kaptein Jan Ellingsgaard opp og kontant header ballen i mål, 0-1 i Gøta!! Men, det skulle ikke vare så veldig lenge! Tolv minutter senere er det Vikingur som kommer ned på høyre siden. Andreas Olsen slår et langt innlegg på bakre stolpe, hvor Hanus Jacobsen har tatt turen opp fra sin venstre backplass, og vinner hodeduellen med Hans Jákup Lervig. Ballen går inn foran mål, og det er det bare én mann som oppfatter. Selvfølgelig; Adeshina Lawal, den notoriske målskåreren fra Nigeria er på rett plass, og får en meget enkel oppgave med å sette 1-1! Og da trodde nok de fleste at hjemmelaget skulle ta over. Neida, tre minutter senere slår Karl Løkin en perfekt corner, som treffer pannebrasken til Dávid Langgaard, og keeper er sjanseløs! 1-2, og for et drama det utvikler seg til å bli nå! Rett etter pause roter ÍF det skikkelig til for seg selv i forsvar, og Vikingur kan enkelt snappe ballen. Litt småfrekt pasningsspill på 16-meteren, og Bogi Petersen kan til slutt skyte ballen i lengste, nærmest umulig for keeper å se utgangen på, og vi har 2-2 med nesten en omgang igjen å spille! Dette var forøvrig Bogi sitt første mål i Vikingur etter å ha tilbragt de siste seks årene i, ja nettopp, ÍF. Han står faktisk med hele 123 kamper for dagens motstander. Derfor er feiringen av det heller milde slaget, utav respekt for sin fortid i ÍF. Avgjørelsen skal falle i det 74.minutt når Hanus nok en gang skal stå for en assist, denne gang med sin venstrefot. Et langt innlegg fra vingen finner til slutt serberen Vukasin Tomic, som på vakkert vis knuser sine motstandere i luften med perfekt timing, og header ballen bak en sjanseløs Petur Meinhard i ÍF-målet! Det blir også sluttresultatet, en meget viktig seier for Vikingur, som med dette er med i kampen om europacup om ikke annet. ÍF på sin side kan bare håpe på at stillingen i 1.deild holder seg, for da rykker nemlig ingen ned eller opp mellom divisjonene! Dette kommer vi mye mer tilbake til i en egen post snart! Vikingur tilbake på vinnersporet, elendigheten fortsetter for ÍF! Vikingur får en enkel kamp hjemme mot AB i neste, mens det blir høydramatisk når nummer 10 på tabellen, ÍF, tar imot nummer 9, EB/Streymur!

Fra Gøta setter vi oss i bilen og kjører over toppen, gjennom Syðrugøta, og langs fjorden, til vi kommer til Runavik. Hele kjøreturen tar i underkant av et kvarter, så det er ikke så store avstander på eventyrøya, kan man jo si. Men uansett, drøyt 300 tilskuere møtte opp for å se sitt kjære NSÍ ta imot bunnlaget EB/S til kamp. Vi spådde på forhånd at det kom til å bli plankekjøring, og joda, plankekjøring ble det. Allerede etter tre minutter oppstår det en merkelig situasjon i feltet til EB/S. Jann Benjaminsen slår et helt ok innlegg inn mot mål, som Poul Olsen hos bortelaget header rett opp i været. Han tror tydeligvis at keeper kommer ut for å plukke ballen, og trekker seg litt fra duellen. Keeper havner litt på halvdistanse, og med en liten taktisk manøver så står han der, helt ledig foran mål: Hvem ellers, kongen av Runavik, prinsen av Færøyene: Klæmint Andrasson Olsen. Mål nummer 24 for året er et faktum! 1-0 til hjemmelaget, en drømmestart etter bare tre minutter! Etter kvarteret spilt måker NSÍ-forsvaret ballen opp i et klareringsforsøk. Det blir en meget genial pasning ut til Petur Knudsen på venstrevingen. Han får all verdens tid til å slå innlegg, og der dukker faktisk Pól Jóhannus Justinussen opp. Ikke spilleren som stjeler overskriftene vanligvis, men legger alltid ned en utrettelig jobb for laget sitt. 2-0, og Pól noterer seg for sitt sjette i år. Den neste drøye timen skal gå med til å misbruke relativt ganske mange sjanser, hovedsaklig for hjemmelaget, som synes å ha full kontroll. I det 72.spilleminutt kommer dagens siste mål, når ballen ender opp hos innbytter Búi Egilsson på hjørnet av 16-meteren. Han ser at Bárður Hansen kommer på tidenes overlap inn i feltet, og sentrer en perfekt ball, som Bárður får med seg, og enkelt kan sette den i hjørnet for keeper. 3-0, og festfotballen leveres så definitivt på Løkin denne ettermiddagen! Vårt norske alibi, Peder Nersveen, spilte hele første omgang for hjemmelaget, og blir av taktiske grunnet byttet ved pause. NSÍ går en meget avgjørende uke i møte etter spillepausen, da de først tar imot serieleder B36 til dyst, før i midtuken etter tar imot serietreer KÍ til den utsatte hengekampen fra i sommer. Disse to lagene møtes også i Klaksvik i nest siste serierunde, så ingenting er avgjort! Men vi elsker det uansett, det dramaet og de intense nervene!! Deilig!

Da passer det jo fint å avslutte det hele med storoppgjøret i Djúpumýru da, hvor KÍ tok imot HB til dyst. Hele 1200 tilskuere hadde betalt seg inn for å få med seg kampen, hvor vi mener noe smått historisk fant sted. Vi mener at dette er første gang i en tellende kamp på Færøyene, hvor det er to nordmenn som starter kampen. Ikke bare det, men to trøndere! Det er faktisk flere trøndere enn hva Rosenborg stilte med i sin seriekamp litt senere samme dag. Simen Sandmæl og Magnus Stamnestrø startet begge for KÍ, mens Torbjørn Grytten kom inn for Magnus etter 66 minutter. Nordmennene skulle også bli meget toneavgivende, så det er verdt et lite avsnitt i seg selv, før vi nå går igjennom selve kampen!

Kampen er bare fem minutter gammel når Ísak Simonsen skal få hele stadion til å sette kaffegruffet i halsen. I utgangspunktet er det et dårlig innlegg fra HB, hvor nevnte Ísak bestemmer seg for at den ballen, fra venstresiden, skal klareres ut til corner, med venstrefoten!! Det hele ser helt fantastisk ut egentlig, når Ísak får stjernetreff helt oppi krysset, og heldigvis for KÍ går ballen ut igjen, som Ísak endelig får klarert skikkelig. Det hadde lett vært årets selvmål! Men, allerede etter tretten minutter skal det bli mål. I ren Flo-stil slås det en lang ball fra venstreback Jákup Andreasen ut til høyreving for anledningen, Simen Sandmæl. Han slår et perfekt innlegg inn foran mål, hvor selvfølgelig Jóannes Bjartalíð dukker opp. Han er smart og setter ballen i samme hjørne som innlegget kom fra, slik at keeper er sjanseløs. 1-0 på Djúpumýru! Bare fem minutter senere får HB en gigantisk mulighet! Frispark fra siden, slås inn foran mål. Ballen heades knallhardt i tverrliggeren, og Bartal Wardum rekker nok ikke å reagere kjapt nok til å få noe skikkelig dreis på returen fra to meter, der skulle det stått 1-1! At det fortsatt er bare 1-0 etter drøye halvtimen er smått utrolig. En corner fra HB, og Hørður Askham får stå dønn alene på fem minutter. Headingen er knallhard, men også rett på, så keeper Kristian Joensen i KÍ-buret får slått den over til et nytt hjørnespark. Men der skulle det ihvertfall stått 1-1, hjelpes for noen sjanser de misbruker nå, HB! Keeper Joensen har holdt KÍ inne i kampen sålangt, men i det 53. spilleminutt  må også han gi tapt. Adrian Justinussen har ballen på rundt 30 meter, ute til høyre for hjørnet av 16-meteren. Han bare klemmer til, og ballen suser inn i mål via tverrliggeren! Ballen dupper så perfekt rett over keeper at det er ikke snakk om noen keepertabbe, bare et perfekt utført skudd fra langt hold. Ballen er kanskje innom noen også, det er litt vanskelig å se uti tv-bildene. Men uansett, et helt utsøkt skudd, og 1-1!! Det må tydeligvis ha klikket fullstendig for HB-keeper Teitur Gestsson i det 68.minutt. En lang ball gjennom HB-forsvaret som vår norske venn fra Møre, Torbjørn Grytten løper på. Han er på hjørnet av 16-meteren, egentlig litt for skrått til å utgjøre all verden til fare, men der kommer Gestsson susende ut og feller nordmannen! Et soleklart straffespark for hjemmelaget! Jóannes er selvsagt sikker fra straffemerket, og 2-1 til hjemmelaget!! Ti minutter senere skal dramaet nå et høyere klimaks, når HB har corner. Ballen havner til slutt utenfor 16-meteren, hvor Daniel Johansen smeller til. Et nokså dårlig skudd egentlig, men dommeren mener faktisk at ballen treffer hånden til kaptein Jákup Andreasen. En forferdelig avgjørelse av dommeren!!! Jákup har hånden inntil kroppen, og ballen treffer litt av albuen. Ett sted må man jo ha hånden også! Vi håper FSF (forbundet) går inn i ettertid og refser dommeren med det noe eksotiske navnet Alex Troleis i ettertid, for slikt skal ikke forekomme i færøysk toppserie!! En skandale fra ende til annen, rett og slett!! Det spørs om Adrian blir litt satt ut av alt bråket rundt straffesparket, for det blir nemlig reddet på glimrende vis av Joensen! En utmerket redning når han slenger seg ned i høyre hjørne og tar ballen! Deilig revansje for det håpløse straffesparket som de fikk imot seg! Og fem minutter senere kan KÍ-fansen virkelig skjenke noko attåt oppi kaffekoppen, når vår norske venn Torbjørn kommer ned langs vingen og inn foran mål. Han setter ballen nesten litt for lett under keeper, og vi har 3-1 på Djúpumýru!! På overtid kunne og burde ledelsen vært større, men hvem bryr seg, KÍ vinner fullt fortjent! Man of the match for oss er utvilsomt keeper Joensen hos KÍ! Denne kampen er antagelig den mest underholdende kampen vi har sett i år! Ekstra morsomt er det når nordmennene gjør det såpass bra også, og bidrar både med mål og målgivende! Vi prøver å finne ut hvorfor Andreas Breimyr fortsatt er ubenyttet reserve for HB, men ikke fått svar ennå. Uansett, tre meget viktige poeng til KÍ, som får en nokså lett kamp mot TB neste runde. Å bruke ordet lett er selvfølgelig fordi vi sammenligner med hengekampen de har i midtuken etter, borte mot NSÍ. HB tar imot Skála hjemme, og borte mot EB/S i de to neste kampene, før det smeller skikkelig på Gundadali i slutten av september, da er det duket for det beste lokaloppgjøret man kan få, B36 mot HB!

Vi tar også med den kjedelige nyheten om at 07 Vestur tapte mot B68 i helgen. Og når KÍ II vant sin kamp, betyr det at de går forbi på bedre målforskjell, selv med en kamp mindre spilt. Det som er ekstra kjedelig, er at 07 antagelig må klare seg uten to av sine beste spillere resten av sesongen, da de ble skadet tidlig i kampen mot B68. Både Nielsen Mouritsen og Høgni Nielsen er antagelig ute de resterende kampene, og med en ganske tynn, og ung, tropp, kan det bli vanskelig med opprykk! Men, de møter lagene på 2. og 3.plass i de to neste kampene, så det meste er uansett opp til de selv ennå. Vi ønsker uansett masse lykke til, og vi skal selvsagt følge ekstra med, og holde dere oppdatert!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s