Før den 21. runden

Endelig er det klart for en ny, deilig runde på eventyrøya! Selvfølgelig har vi en storkamp denne helgen også, og vi gleder oss! Ettersom vi sender ut dette ca to døgn før kampstart, har vi ingen odds fra Expekt å gi dere, da disse ofte kommer i løpet av det siste døgnet. KÍ sender som vanlig ikke sine hjemmekamper på nett, men resten kan strømmes, og én av de er til og med gratis! Så heng med når vi tar en titt på kampene og gir dere våre forhåndstips!

Vi starter riktignok med den kjedelige nyheten om at vårt kjære 07 Vestur gikk på et forsmedelig 2-3 mot B68 i fredagens 1.divisjonskamp. Ekstra kjedelig er det at seiersmålet kom i det 89.minutt. Men, vi har trua, vi heier på dere, og håper å se 07 Vestur i Betrideild neste sesong!!

Ferden går først til Tvøroyri, hvor TB tar imot AB til en slags make or break-kamp. Vinneren av denne kampen har langt på vei sikret seg eliteseriespill også neste sesong. I praksis har TB veldig lite å spille for, da det er tre lag under de, og bare ett lag antagelig rykker ned. Hjemmelaget kommer fra en slitekamp borte mot ÍF hvor de noe heldig fikk med seg ett poeng. AB på sin side kommer fra et meget hederlig 1-2 tap mot B36, så det blir spennende å se om de klarer å følge opp innsatsen fra den kampen. I tilsvarende kamp i våres endte det 2-1 til hjemmelaget, mens motsatt oppgjør sluttet med 2-2, hvor TB pådro seg et rødt kort etter timen spilt. I høstkampen ifjor vant faktisk AB 1-0 i samme kamp. Det er såvidt vi vet ingen kjente skader eller suspensjoner på noen av lagene, vi kan også ta med at værmeldingen for Tvøroyri på søndag sier 9 grader og ingen nedbør! På papiret skal TB være et bedre lag, men folkerekka er ikke like overbevisende. 54% tror på hjemmeseier, mens faktisk hele 20% har trua på at AB får med seg alle poengene. Dette kommer til å bli en jevn kamp hvor én hendelse kan avgjøre hele kampen, men vi tror hjemmelaget har overtaket og får med seg alle poengene!

Vi tar båten tilbake til fastlandet, og setter kursen for Runavik, hvor NSÍ skal ta imot EB/Streymur til dyst. Hjemmelaget må definitivt vinne denne kampen om de ønsker å slåss om ligatittelen i høst, mens bortelaget kjemper en desperat kamp for å unngå nedrykk. Nes Soknar Ítrottarfelag kommer fra en lite overbevisende 2-1 seier mot Skála, hvor Klæmint ble den store helten. For at NSÍ skal vinne tittelen i år, så må han virkelig være på hugget, i alle de resterende kampene. Dessverre er de litt for avhengig av at han er i form, så det blir spennende å se hva den nye skåringsrekorden hans blir, for den kommer han til å slå. I moderne tid er rekorden 23 mål, som han selv står for, noe han allerede har klart i år, så det blir spennende å se hva den nye rekorden blir! Første serierunde i mars endte med en 1-0 seier til NSÍ på hjemmebane, mens i motsatt oppgjør i mai endte det hele 8-1 til NSÍ!! Klæmint stod for fem av målene i den kampen. NSÍ står med hele fjorten kamper uten tap, mens vi må helt tilbake til skjærtorsdag for å finne sist EB/Streymur gikk av banen med alle tre poengene. Verdt å nevne at denne kampen sendes gratis på nett, følg oss på Twitter for link! Alt annet enn seier vil være en skandale for NSÍ, mens et poeng for bortelaget vil antagelig komme kjærkomment med, om de skal ha håp om å berge plassen. Som vi har nevnt før, er det bare ett lag som antagelig rykker ned, men EB skal jammen ikke føle seg sikre på at de berger plassen riktig ennå. Hele 93% av folkerekka tror på hjemmeseier, og vi er helt enige, denne skal de ta ganske lett! Drister oss til og med å tippe to mål av Klæmint!

Ferden går videre til Gøta, hvor Vikingur tar imot ÍF til skikkelig lokaloppgjør. Bortelaget tar den drøye åtte minutter kjøreturen bortover for å kjempe for ett eller flere poeng. Vikingur har nærmest kollapset helt, og spilt seg selv ut av gullkampen, med hele ni poeng opp til serielederen. De har derimot et meget godt tak på ÍF, og har vunnet de fire siste kampene 16-1 sammenlagt, deriblant 4-0 i forrige kamp. ÍF i desperat poengnød blir nok nødt til å finne på noe ekstraordinært i denne kampen, de ser helt forferdelige ut defensivt, og var heldige som fikk med seg ett poeng sist. Vikingur står med én seier på sine fem siste, og den var attpåtil mot bunnlaget EB/S. De kommer fra et stygt 1-3 tap mot HB, hvor de riktignok tok ledelsen, men her er det karantener på viktige spillere også, så det skal jobbes for poengene! Det kan nok tenkes at ÍF har hodet sitt på neste kamp, som er hjemme mot bunnkollega EB/S istedet for denne kampen, så vi tror på ren plankekjøring fra hjemmelaget. Folkerekka sier hele 95% hjemmeseier også, så denne skal være ganske grei for Vikingene fra Gøta.

Vi kjører den fremtidige undersjøiske tunnelen tilbake til Tórshavn, hvor serieleder B36 tar imot Skála til fest! De to tidligere oppgjørene i år har vært overraskende jevne, hvor B36 har vunnet henholdsvis bare 1-0 og 2-1. De kommer fra en lite imponerende 2-1 seier over nabo AB på bortebane sist helg, men hadde så og si full kontroll, selv om de var litt heldige ved enkelte dommeravgjørelser. Skála kommer fra et hederlig 1-2 tap for NSÍ, hvor de fort kunne tatt med seg både ett og tre poeng, med litt mer effektivitet foran målet. 18-åringen Stefan Radisavljevic har vært en ren åpenbaring etter han kom til B36 i sommer, og har virkelig funnet formen. Og ja, han er færøysk, så vi har trua på at dette er en fremtidig stjerne på det færøyske landslaget. B36 er selvfølgelig nødt til å vinne denne kampen om de ønsker å beholde ledelsen, mens Skála på sin side i praksis har ingen verdens ting å spille for. Tretten poeng opp til neste lag, og med fire lag bak seg på tabellen, skal det mye til før de havner nedi sumpa der. 88% har trua på hjemmeseier, og vi finner ingen motargumenter for at Skála skulle kunne rane til seg ett eller flere poeng her.

Vi avslutter selvfølgelig med rundens hovedkamp, når KÍ tar imot HB til storkamp på Djúpumýra. Ett poeng skiller disse lagene som er nummer 3 og 4 på tabellen, selv om KÍ har en hengekamp i midten av september (borte mot NSÍ!). Det er hhv 5 og 6 poeng opp til serieleder B36, så denne kampen er på mange måter avgjørende for om de ønsker å være med i kampen for tittelen. Tilsvarende oppgjør var en søvndyssende affære som endte 0-0, mens i Tórshavn i mai endte det hele 4-1 til HB. De var også laget som slo KÍ ut av cupen på rundt samme tiden i vår, så her er det virkelig tid for revansje! Hjemmelaget kommer fra en skikkelig arbeidsseier borte mot EB/S, hvor Páll ble eneste målskårer, sitt første mål etter at han kom tilbake fra Italia. HB på sin side kommer fra en sterk 3-1 seier mot Vikingur, hvor Justinussen stod for alle tre målene. Blir gøy å se om han fortsetter målkalaset! KÍ har skuffet stort i sine to siste kamper spillemessig, og klarte bare 2-2 i siste hjemmekamp mot Skála, etter å ha ledet 2-0. HB på sin har ikke tapt siden slutten av mai, og har virkelig fått opp dampen! Forhåpentligvis er Simen Sandmæl friskmeldt til kamp, og kan starte. Sist kamp fikk Magnus Stamnestrø sin debut fra start for KÍ, så hadde jo vært veldig gøy å ha to norske på midten for hjemmelaget! Dette blir en ekstremt jevn kamp, skal vi tro færøyske eksperter, og folkerekka er mildt sagt delt i synet på resultat i denne kampen. 35 – 31 – 33 er de foreløpige tallene fra Sona.fo, Og nei, det går ikke opp i 100%, ettersom det mangler noen desimaler på appen. Begge lagene har relativt lette kamper neste helg, så vi forventer at det blir gung ho fra start i denne kampen! Vi følger vårt hjerte, og setter en H på bongen for våre tre norske vikinger i Klaksvik, Sandmæl, Grytten og Stamnestrø!.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s