Før søndagens runde!

Da er det klart for «bolk 3», der lagene møtes for tredje gang denne sesongen! Heretter så vil stort sett alle kamper spilles samme dag, som i Færøyene sitt tilfelle er på søndager.

Vi starter rundturen vår i Argir, der B36 skal ta den 8 minutter lange kjøreturen for å spille borte mot AB. Gjestene har brukt midtuken på å vinne 2-0 borte mot Klaksvik, og således tatt viktige poeng i tetkampen. Vertene har hatt spillefri, og håper kanskje å dra nytte av at B36 spilte i midtuken. AB kommer fra et smertelig 1-5 tap hjemme mot NSI. og vondt går antagelig til verre denne helgen. De plukker poeng fra lag rundt seg, men er som regel sjanseløse når de møter topp 4. De har bare to poeng ned til EB/Streymur på nedrykksplass, og EB/S kan fort finne på å ta poeng fra langt bedre lag. B36 på sin side er i godt slag, og har vunnet tre kamper på rad. De har heller ikke tapt en kamp siden 30.april,. mot NSI! Høstoppgjøret ifjor mellom lagene endte 1-1, og B36 har vunnet begge kampene i år. Vi tar med at B36 har en spennende spiller i 16 år gamle Mattias Joensen, som fikk sin debut forrige helg! Den færøyske «folkerekka» er lite i tvil, 93% tror på borteseier, mens 2% tror på hjemmeseier. Vi støtter folkerekka, og håper at spenningen vil vare til siste spark denne sesongen.

Vi forflytter oss til kampen mellom IF og TB. Hjemmelaget ligger desidert sist, med bare fattige 5 poeng etter 19 kamper. Deres eneste seier i år kom i april, borte mot EB/Streymur. Hjemmelaget kommer fra 6-0 tap mot HB, mens TB på sin side tapte 3-1 mot B36 i forrige runde. TB kan med seier her ta et kvantesprang fra nedrykkstriden, og vi tror bortelaget tar tre poeng her. IF sitt spill har rett og slett vært elendig, spesielt defensivt, og det er lite som tyder på noe bedring her. Taper de denne kampen, så tror vi årets sesong er over for IF, og at det ender med nedrykk. Det blir spennende å se hvem som tar opp arven etter den notoriske måljegeren Stefan Radosavljevic, som i sommer forlot TB til fordel for B36. De to første kampene mellom lagene i år har endt 2-2, mens TB vant 1-0 på hjemmebane. Folkerekka har faktisk 13% på hjemmeseier, og 62% på borteseier. 

Vi tar turen østover igjen, til Skala, der hjemmelaget tar imot NSI. Hjemmelaget sto for et sjokk forrige helg, da de stjal ett poeng borte i Klaksvik, og håper nok på å ta en skalp her også. De har faktisk et godt tak på NSI, og vant hjemmekampen i vår med 2-0. NSI har riktignok ikke tapt siden Palmesøndag, så det skal godt gjøres om det blir hjemmeseier her. Skulle det derimot ende med hjemmeseier, så har Skala matematisk sikret plassen sin i år. Hjemmelaget har havnet midt i ingenmannsland, med 14 poeng opp til Europaspill, og 16 poeng ned til nedrykksplass, men viste forrige helg at de ikke lar seg pille på nesten, da de berget poeng mot KI etter å ha ligget under 2-0. NSI mistet topplassen sin i midtuken til B36, og til tross for en kamp mindre, vil de nok gjøre alt de kan for å kjempe seg tilbake til toppen. NSI kommer fra 5-1 seier mot AB, og vi tror på et målrikt oppgjør her også. 20% tror på uavgjort, og 72% tror på borteseier. Vi tror dette blir en sliteseier for NSI, hvis Klæmint har dagen. Eller kanskje skal vår mann fra Elverum, Peder Nersveen være den som avgjør? 

Vi drar videre til nordkysten, til EB/Streymur sitt hjemmemøte mot KÍ. Hjemmelaget håper nok på å kopiere Skala fra forrige runde, men de har ikke vunnet en kamp siden skjærtorsdag, og mye snø har smeltet siden den gang. KÍ har vunnet begge kampene innbyrdes i år, og de vil nok revansjere seg etter at de har tapt hele 5 poeng til lagene rundt seg på de to siste kampene. Vi må nok stille spørsmålet om spill i Europa rett og slett ble for mye for ørnene fra Klaksvik? Ble det en runde for mye? EB/S får nok hjelp av B36, slik at de fortsatt bare har to poeng opp til sikker plass. Men, de kan også satse på at stillingen i 1.deild holder seg, da er det nemlig bare et lag som rykker ned fra årets toppserie! 93% tror på KÍ-seier, men vi tror kampene i Europa og hengekamp i midtuka fortsatt preger bortelaget. Vi prøver oss på en dristig U i kampen her! Vi tar også med at Simen Sandmæl har slitt med en skade de siste kampene, og var således heller ikke på benk i midtuken mot B36. Det kan man trygt si merkes, da Sandmæl er en meget viktig brikke i dette KÍ-laget. Stamnestrø var ubenyttet reserve mot B36, kanskje på tide å gi han muligheten? 

Siste kamp i denne runden er godbiten mellom HB og Vikingur, som også er en forsmak på cupfinalen, som spilles 21.september. Lagene har like mange poeng, og de vant hver sin hjemmekamp tidligere i sesongen. Vikingur har tapt 3 av de 4 siste kampene, og slet seg til en 2-1 seier hjemme mot EB/S i forrige runde. HB sitt forrige tap kom borte mot nettopp Vikingur, og da må vi tilbake til slutten av mai. Tidligere denne uken ble det kjent via islandske medier at HB sin trener gir seg etter sesongen, og hans familie har allerede flyttet hjem til Island. Hvordan dette vil påvirke spillerene er uvisst, men forhåpentligvis får vi en morsom og underholdende kamp på Gundadalur. Vi tror HB tar denne, da Vikingur ikke er i toppslag for tiden, og 62% av folkerekka tror det samme som oss. 

Vi tar samstundes med at 07 Vestur skal spille borte mot andrelaget til HB på lørdag. Dette er forhåpentligvis en fordel, da førstelaget til HB som nevnt har en viktig kamp på søndag mot topp motstand. Men ingen kamper er lette i 1.divisjon heller, vi ønsker uansett Julian Madsen og hans kjære 07 Vestur tvitvi på lørdag!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s