Recap av den 17.runden + konkurranse!

Før vi går løs på en recap av den dramatiske 17.serierunden, vil vi bare si at et fantastisk intervju med selveste Julian Madsen (trener i 07 Vestur, som ligger an til opprykk fra 1.deild) kommer på onsdag/torsdag. Den nydelige mannen hadde så mye å fortelle at vi blir nødt til å bruke litt tid for å rettferdiggjøre den samtalen vi hadde med Julian! Alle som leser dette, må tipse P3 Heia Fotball om at dette er en mann de må booke! I tillegg lanserer vi en konkurranse i slutten av denne posten, så følg med!

Vi starter i Skála, hvor hjemmelaget tok imot bunnlaget AB til dyst. På forhånd hadde de fleste tenkt at dette ble en enkel kamp, men det ble det så definitivt ikke! Tre minutter på overtid får Skála et frispark nede på venstresiden, og de har tydeligvis sendt frem mann og mus i jakten på tre poeng. Etter litt halvveis klarering fra keeper, ender det i en kontring som AB tar godt vare på. Filip í Liða får ballen på 16-meteren, og klinker ballen opp i venstre kryss! 0-1 i Skála, og folk tror ikke det de ser!! AB tar sin første seier siden 2.serierunde, nærmeste bestemt 17.mars, og med det melder seg definitivt med i kampen om å berge plassen! Den neste kampen mot bunnkollega ÍF skal bli høyst spennende! Hva Skála driver med, er det få som vet, de må skjerpe seg om det skal bli poeng mot TB i neste. AB tar tre høyst viktige poeng i bunnstriden, og et lite sjokk for de fleste!

Når vi beveger oss videre til EB/Streymur mot TB, viser det bare hvor feil man kan ta på forhånd. Vi hadde spådd en forholdsvis enkel seier for hjemmelaget, men slik gikk det ikke. Etter 15 minutter får TB et frispark nede på siden som slås inn foran mål, hvor Ndende Adama Guéye tupper ballen inn i mål, og 1-0 til bortelaget! Senegaleseren putter dermed sitt andre for året, og TB er i føringen! Midtveis ut i andre omgang kommer TB på nytt fremover, og denne gang ender innlegget hos John Villi Leo, som setter sitt første for sesongen! 2-0 til TB, og laget fra Tvørøyri tar et langt steg mot fornyet kontrakt, samtidig som de med Skála sitt tap, øyner håp om 6.plassen som bare er tre poeng unna. For EB var det et skudd for baugen, som hadde håpet å få en luke til de under seg på tabellen. EB har den noe tvilsomme æren av å møte topp 5 i fem av de seks neste kampene, så her må det skjerpes om det skal bli ny kontrakt for neste sesong! TB derimot sikret seg ni poengs luke ned til bunnen, og skal selvfølgelig ta imot Skála til dyst i neste kamp, som ligger på plassen foran.

Vi beveger oss videre til kampen mellom ÍF og KÍ Klaksvik, en kamp som på forhånd var regnet som ren plankekjøring for bortelaget. Det sa vi sist også, da KI møtte TB, men denne gangen fikk man rett. Det gikk bare 18 minutter før Jóannes Bjartalið enkelt kunne sette sitt 10.seriemål for sesongen, og 0-1 i Fuglafjørður. Rett før pause er hjemmelagets Høgni Madsen uheldig når han setter ballen i eget mål, og 0-2 er et faktum. Vårt norske alibi for kvelden, Torbjørn Grytten, kom inn ved pause, og sannelig er ikke han på pletten og gir KÍ 3-0 når timen er passert! Nevnte Grytten måtte ut med skade ti minutter senere, men det forhindrer ikke at gutta fra Klaksvik tar en meget enkel 3-0 seier, og har fortsatt heng på tetlagene, selv med to kamper mindre spilt. For ÍF ser det blytungt ut nå, de har en elendig form, og i neste kamp venter bunnrival AB, som vi allerede har nevnt, stod for en meget sterk seier denne helgen. KÍ på sin side tar imot selveste Vikingur til kamp allerede førstkommende fredag, til det som er ventet å bli et skikkelig heftig oppgjør! KÍ tok med denne seieren over tabellteten, noe de deler med tre andre lag riktignok, og med flere hengekamper til gode.

Hele 1200 tilskuere hadde tatt turen til Gundadali mandag ettermiddag, når det var duket for et intenst nabooppgjør mellom HB og B36. Selve kampen huskes nok ikke best for sitt vakre spill og finesser, men derimot de harde, tøffe duellene. Dette er to lag som kjenner hverandre ekstremt godt, og det viser også statistikkene. Det at kampen ebber ut med 0-0 er et stort nederlag for begge lag, for det betyr bare at de tar poeng fra hverandre i kampen om tittelen. Dette var en kamp vi forventet mye mer av på forhånd, men som oftest før, det blir for hardt og tett til at noen klarer å avgjøre. Det betyr med helgens resultater at vi har fire lag på 35 poeng, og HB helt nede på 5.plass, med 34 poeng. Men, en del hengekamper mellom de beste lagene er ennå ikke spilt, bare så det er nevnt! HB skal ut i en særs vanskelig bortekamp mot NSÌ i neste runde, mens det er forventet at B36 vinner de fire neste kampene ganske greit, mot enkel motstand, på papiret! Men det har vi sagt før, denne ligaen har alt! Alle kan slå alle!

Vi avslutter med selve rosinen i pølsen, Vikingur mot NSÍ. På forhånd skrev vi at NSÍ kunne være litt kamprustne med en måned uten tellende kamp, og det så virkelig slik ut i starten også. Allerede etter 5 minutter får Sølvi Vatnhamar hull på byllen med et vakkert skudd fra 16 meter, og 1-0 til Vikingur. Da trodde nok de fleste av de 700 fremmøte på Norðragøta at det skulle bli en enkel kamp for hjemmelaget. Og når samme mann mottar et lavt innlegg fra kanten i det 34.minutt og banker ballen i mål, er det nok flere enn undertegnede som lurer på hvor stor seieren skal bli for Vikingur denne kvelden. Men rett etter pause skal Vikingur-fansen sette kaffen i vrangstrupen. Et nydelig skudd av vårt norske vidunderbarn, Peder Nersveen, og vi har 2-1! Skuddet er fra noen-og-20 meter, rett i krysset, helt uttagbart for keeper, og vi har match igjen! I det 77.minutt skjer det som mange har ventet på. Et høyt innlegg havner til slutt hos den levende legenden Klæmint Olsen, som fra ca en meters hold kan heade ballen i det åpne målet, og vi har 2-2!! Seriens suverene toppskårer noterer seg for et nytt mål, og for et drama! Det hagler med gule kort i kampen, hele åtte av den lyse fargen ble delt ut, og det kunne vært langt flere! Men dramaet er på langt nær ferdig! På overtid havner en lang ball inn i Vikingur sitt felt, det blir klabb og babb, og det er til slutt Bùi Egilsson som kan krangle ballen i mål!! NSÍ har snudd kampen, og for en måte å gjøre det på! De drøye 100 som har tatt turen fra Runavik er i ekstase, og det skjønner vi godt, ettersom dette betyr at NSÍ definitivt blir å regne med i toppen resten av sesongen! De tar med dette over ledelsen i serien, selv om det varte bare et døgn, før KÍ tok den på målforskjell. Åtte minutter på overtid mener noen at Vikingur blir snytt for straffe, men det er vanskelig å se utifra de tv-bildene vi har, så vi får tro dommer gjorde rett. Etter kampslutt er hjemmelagets Filip Djordjevic så forbannet at han nekter å ta NSÍ-spillere i hånden og takke for kampen, han går rett bort og kjefter ut dommeren. I tillegg tar han matchballen og sparker den langt ut på Atlanterhavet. Det blir spennende å se om dette får noen etterspill!! Uansett, NSÍ tar tre meget viktige poeng, og tittelstriden lever så til de grader! Vikingur skal allerede på fredag ut i en ny vanskelig kamp, denne gang borte mot et Klaksvik som virkelig har funnet formen. NSÍ tar imot hovedstadslaget HB, så ingen vet hvor dette skal ende! Det eneste vi vet, er at vi gleder oss allerede til neste helg!

Skála – AB 0-1
EB – TB 0-2
ÍF – KÍ 0-3
HB – B36 0-0
Vikingur – NSÍ 2-3

Så over til den nevnte konkurransen. Slik som ståa er nå, er det fem lag som kan vinne tittelen i år. Du ser tabellen i høyre felt her, og husk at det er noen hengekamper, deriblant NSÍ – KÍ som spilles 18.september. I tillegg skal alle lagene spille mot hverandre en gang til, ettersom dette er en liga hvor de spiller mot hverandre tre ganger i løpet av en sesong. Vi ber dere om å komme med deres tips til hvordan topp 4 ender. Send oss svar på Twitter HER, og vinneren stikker av med en lekker Faroebolt-skjorte ved slutten av sesongen! Vi setter fristen til klokken 18.00 førstkommende fredag, rett før avspark i kampen mellom KI og Vikingur! Kjørr!

2 kommentarer om “Recap av den 17.runden + konkurranse!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s