Før den 17.runden

Endelig er det full rulle på de færøyske kunstgressbaner igjen, og fem deilige kamper skal spilles søndag og mandag. Grunnen til at to kamper spilles mandag er av den enkle grunn at to av lagene har spilt europacup denne uken, så de får en ekstra dag hvile før de begynner på serien igjen. Først i midten av september spilles den siste hengekampen fra de tidligere rundene, så tabellen vil se litt halvveis ut frem til da. MEN! Nå skal vi konsentrere oss om helgens runde, og for noen kamper vi har! Opplyser allerede nå om en av kampene kan ses gratis på nett, om man registrerer seg, på sg.tv.fo/ras. Du trenger ingen VPN eller noe slikt, det er bare å registrere seg! Som du kan se av linken, koster de andre kampene 39 DKK, som med dagens kurs er rett under femtilappen. I tillegg har de fleste kampene kommentator (ikke alle dessverre), så som en bonus er det muligheter for å høre det herlige språket også. Når vi henviser til hva det færøyske folket tror, så er det via Sona.fo sin app, hvor man kan logge seg inn og tippe på kampene, kall det gjerne folkerekka, som norske tippere er kjent med. Det er også noe du kan gjøre hvis du ønsker! Spør om du ikke finner frem til hvor du kan tippe. Det er sjelden tallene går opp i 100%, så vi mistenker at det er noen desimaler som ikke vises på appen.

Vi starter på vestsiden av Skálafjørður, hvor Skála tar imot AB til et slags bunnoppgjør. Hjemmelaget vant en meget viktig seier sist mot ÍF, som sendte dem opp på 21 poeng, noe som gir hele seksten poeng ned til de to nedrykkslagene. Det er elleve poeng opp til neste lag, men med to kamper mer spilt, spørs det om Skála har innfunnet seg med at 6.plass er det beste de kan få i årets sesong. Bortelaget derimot, må kjempe med nebb og klør for å berge plassen i år. En høyst dramatisk kamp sist endte bare med ett poeng, etter at EB fikk straffe seks minutter på overtid. Jeg mistenker at AB har hodene sine på den neste kampen, som er mot bunnkollega ÍF, men vi får håpe at de gir alt for å kanskje få med seg ett poeng. AB så til tider meget gode ut i forrige kamp også. På papiret skal dette være en enkel seier for Skála. 86% av det færøyske folk tror også det, så da føyer vi oss for det soleklare flertallet.

Vi beveger oss til det vakre nordvest, hvor EB/Streymur skal måle krefter mot TB. På tabellen over lag som skårer flest mål, havner disse to blant de laveste, så en målrik affære har vi nok neppe i vente. EB kommer fra en dårlig kamp mot AB, hvor de var heldige og fikk med seg ett poeng på overtid, som vi har vært innom. De kunne til og med fått med seg alle tre, hadde de satt den store sjansen de fikk åtte minutter på overtid. Her må EB klare seg uten Jarnskor, som helt korrekt ble utvist i forrige kamp. EB skal ha alt å spille for i denne kampen for å knappe innpå forspranget til TB, og få en stor luke til de to i bunn. Det skiller seks poeng på tabellen i favør TB, men bortelaget har mistet nesten et halvt lag i løpet av sommeren, deriblant sin beste spiller og toppskårer, færøyske Stefan Radosavljevic, som har gått til B36. Det færøyske folk er veldig delt i denne kampen, hhv 34% H, 27% U og 37% tror på borteseier, så her er det helt åpent! Vi tror at EB har det beste laget, og har mest å spille for, derfor en H på bongen fra oss.

Så til søndagens storkamp, og for en kamp det blir! Dette er også kampen som vises gratis på nett, nemlig storoppgjøret mellom Vikingur og NSI. Hjemmelaget tapte en jevn dyst borte mot B36 sist, mens NSÍ ikke har spilt seriekamp på halvannen måned. Sist de spilte en tellende kamp var nøyaktig én måned siden, da de klarte bare 0-0 mot Bellymena i Europaligaen, og røk dermed ut med 0-2 sammenlagt. Så hvilken form NSÍ kommer i, er umulig å si! Vi håper at vårt norske alibi, Peder Nersveen, har fått hvilt batteriene hjemme i Norge på ferie, og er klar til kamp! Vi har nylig fått høre at den meget talentfulle Pætur Hentze dessverre har pådratt seg to brudd i foten, og neppe kommer tilbake på banen for NSÍ denne sesongen. Dette er også den eneste kampen som Expekt tilbyr odds på i skrivende stund hva færøysk fotball gjelder. Vanligvis er det et par-tre kamper de gir odds på, som kommer et døgn før kampene spilles, men foreløpig er det bare denne kampen som er mulig å spille på. Vikingur gir 2,31 ganger innsatsen, mens for borteseier får du igjen 2,46. Så, på mange måter en helt åpen kamp. Hvis vi går til hva det færøyske folket tror, er det 40% som har trua på hjemmeseier, mot 28% borteseier. Dette er også blant de lagene som skårer flest mål per kamp, så her kan det virkelig bli valuta for båndbredden søndag ettermiddag!

Vi går over til mandagens kamper, og begynner i Fuglafjørður hvor ÍF tar imot KÍ til dyst. Bunnlaget ÍF kommer fra et skuffende tap mot Skála i forrige runde, og vi ser ingen bedring i spillet heller. Med fem poeng på femten kamper er det mye som ligner på et nedrykk for klubben fra den vakre bygda innerst i fjorden. Det skal mye til om hjemmelaget er like motivert for denne kampen mot topp motstand, som den meget viktige kampen de har i neste runde mot bunnkollega AB. KÍ kommer fra en høyst akseptabel runde i Europacupen, hvor det i midtuken dessverre ble tap mot sterke Luzern. Det er viktig å påpeke at verken KÍ eller NSÍ får spille europacup på sin egen hjemmebane, da disse ikke er godkjent av UEFA, ennå. Sist KÍ spilte en tellende seriekamp var halvannen måned siden, da vi fikk sesongens skrell så langt, i og med at TB slo gutta fra Klaksvik 1-0. Vi regner med motivasjonen er på topp foran denne kampen, da de har alt å spille for hva serietittelen gjelder. Det færøyske folket er ihvertfall ikke i tvil, 97% tror at ørnene fra Klaksvik tar hjem dette. Og vi er selvfølgelig helt enige, dette skal KÍ klare ganske lett!

Siste, men desidert ikke minste, kampen er rundens hovedkamp. HB mot B36. Skulle man definere ordet lokalderby, kommer man neppe nærmere enn dette her. Legger ved noen bilder av undertegnede nederst her som viser HB sin tribune til venstre, og til høyre kan man se litt av B36 sin tribune. I tillegg til å dele bane, har de altså hver sin tribune i sine egne klubbfarger. Veldig kult! Banen ligger også vegg i vegg med nasjonalarenaen, hvor Norge spilte for noen måneder siden. Tilbake til kampen, og dette blir en meget spennende kamp! Begge lag kjemper helt i toppen av tabellen og har alt å spille for. HB kommer fra en veldig enkel 3-0 seier hjemme mot TB i forrige runde, men spilte også bortekamp mot Linfield i Europa nå i midtuken, hvor de tapte 1-0 i en ganske god defensiv forestilling. Dessverre skortet det litt fremover, så de røk ut med tap 2-3 sammenlagt. Så blir det spennende å se da, om reising og midtukekampen har noe å si for gutta fra Havna, eller om det bare gir positiv energi og overskudd. B36 derimot kommer fra en meget sterk hjemmeseier mot Vikingur i sist runde, og har feiret Olavsvøku i fred og ro. Vi synes dette er en helt åpen kamp på alle områder, det gjør også det færøyske folk, som gir ei folkerekke på 34 – 36 – 28 på H, U og B. Skal vi prøve oss på å tippe denne her, går vi for en U på bongen!

Ser man litt fremover, ser man at toppkampene kommer på løpende bånd de neste rundene, så her er det bare å sikre setebeltet, dette kommer til å ta fyr i de neste ukene! Og som vi gleder oss! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s