Jevnt, jevnere, jevnest i toppen!

Mens resten av Færøyene feirer Olsok, spilles det også fotballkamper på øya. Vi håper å lage en egen sak om øyas nydelige feiring av Olavsveka, og om roing(!) senere, men nå er det først og fremst fotball vi er her for.

Vi starter med bunnoppgjøret i Argir, et lite steinkast fra Torshavn sentrum. Mens vi her i Norge tømmer butikker for vifter og air condition, er det behagelige 13 grader når bunnlaget AB tar imot EB til dyst. Bortelaget kunne få et forsprang på de to under seg på tabellen, mens AB kunne få sin første seier siden 17.mars, og virkelig få heng på den viktige 8.plassen, som gir ny eliteseriekontrakt neste sesong. Kampen startet på best mulig måte for hjemmelaget som får et frispark rett utenfor 16-meteren etter ca nitten minutter spilt. I ren Beckham-stil skrur Lukas Giessing den opp i høyre kryss, og selv om keeper får en hånd på ballen, er han i realiteten sjanseløs! 1-0, og det tar virkelig av på tidligere Blue Water Arena. Resten av omgangen preges av mye tette dueller og lite finspill. Over i 2.omgang, og nå skal det ta virkelig fyr i teltet. Etter 70 minutter oppstår en noe pussig situasjon når Filip i Liða noe uforståelig blir vist det røde kortet. Greit nok med gult, men rødt er meget strengt! Dommer trekker på smilebåndet og tar opp det gule istedet. Han viste rett og slett feil kort! Noen minutter etterpå får samme mann en gigantisk mulighet! Ballen blir slått opp i feltet og headet ned til Filip som får komme alene mot keeper. Han setter dessverre ballen midt på keeper, til hjemmefansens store skuffelse. Minuttet etterpå oppstår en stygg situasjon. Magnus Jarnskor på bortelaget, som bare hadde vært på banen i tretten minutter, hopper inn med begge beina i Sørin Samuelsen. Han treffer ikke spesielt stygt, men bare forsøket er nok til at dommer denne gang kan vise det røde kortet riktig. Det røde kortet, og målene forsåvidt, kan ses her. Nevnte Samuelsen får noen minutter senere en stygg albue i ansiktet, som gjør at han blir liggende nede med et stygt kutt over øyet. Han kommer seg til slutt på beina, med en kraftig bandasje rundt hodet. Men det blir lagt til mange minutter på grunn av skaden, som skal bli veldig avgjørende. For, seks minutter på overtid får EB frispark nede ved sidelinjen. Ballen slås inn foran mål, og uten at vi klarer å se hvorfor, blir det dømt straffe. Antagelig har det vært en holding på spilleren som faller i feltet, utifra tv-bildene. Rógvi Nielsen er mannen som skal ta straffen. Han tar en dårlig straffe, men keeper gir retur som Rógvi setter mellom beina på keeper! 1-1 og dramatikken i bunnen vil ingen ende ta! Nå er det bortesupporterne som høres på stadion, og minuttet etterpå er de sannelig ikke langt unna å ta med seg alle tre poengene når de kommer seg fri på venstre kant og får skutt, like over mål! Det kunne endret alt! Men, det ender med 1-1, og status quo i bunnen av serien. Dette ene poenget kan vise seg å bli meget viktig når vi teller opp ut i slutten av oktober.

De andre kampene har vi rett og slett ikke fått bilder fra, så vi oppsummerer de kjapt her:

Skála tok et langt skritt i retning ny kontrakt da de slo ÍF 2-1 hjemme. Ronni Møller-Iversen ble den store helten fem minutter før full tid, da han skåret det viktige målet som langt på vei sikret en ny plass. De 200 fremmøtte tok til stormende jubel da seieren var et faktum, og bortelaget ÍF kan bare belage seg på at dette blir en lang og tung høst. Á poeng med AB i bunnen av tabellen, som de møter borte om to kamper. Men først tar de imot titteljagende KÍ på hjemmebane. En kamp de ikke er levnet noen sjanser i, men de tapte bare 2-3 sist, så alle muligheter er til stede! Skála på sin side kan fortsette den fine trenden når de tar imot bunnlaget AB til dyst allerede til helgen!

Det ble plankekjøring på Gundadali da HB tok imot TB til dyst. Hele 668 hadde tatt turen! På oddsen kunne du få 1,22 ganger igjen innsatsen på hjemmeseier, og det var sikre penger det! Selv om det tok 53 minutter før det første målet kom ved Dan í Soylu. Det tok ytterligere tjue minutter før nummer to satt i nota, denne gang ved Adrian Justinussen. Bartal Wardum fikk æren av å sette kveldens siste like før slutt, og det ble en meget behagelig seier for hjemmelaget, som gjør at HB definitivt henger med i toppkampen! TB på sin side må konsentrere seg om å sikre plassen, ettersom det er bare seks poeng ned til motstander i neste kamp, nemlig EB. For å bruke klisjeene, det blir en skikkelig sekspoengerskamp! HB på sin side tar imot tribunerival B36 til et heidundrande lokaloppgjør! Vi gleder oss veldig til den kampen!

Søndagens storkamp mellom B36 og Vikingur skulle bli av den dramatiske sorten! Like før pause skårer Vikingur selvmål ved Atli Gregersen, av det noe uheldige slaget. Men, bare minuttet etterpå er Hanus Jacobsen frempå og det står 1-1 til pause! Begge lag går gung ho i andre omgang, men det er Alex Mellemgaard som får æren av å bli den store helten på Gundadali denne søndags ettermiddagen. I det 71.minutt setter han den avgjørende skåringen, som sikrer hjemmelaget en høyst viktig og fortjent seier. På overtid kommer frustrasjonen frem hos bortelaget, og det hagler med gule kort. Burde vært et eller to røde kort også, men dommer Dagfinn Forná, fra NSÍ, beholder de i lommen for denne gang. En meget viktig seier for B36, og da tetter det seg virkelig til i toppen! B36 skal som nevnt ut i en ny, avgjørende kamp allerede til helgen, når de møter banerival HB til et ordentlig storoppgjør! B36 og HB deler som sagt bane, og har hver sin tribunedel, ganske fascinerende greier! Vikingur på sin side tar imot NSÍ til et annet skikkelig storoppgjør, så det skal bli utrolig spennende å følge kampene til helgen! NSÍ har ikke spilt seriefotball på over en måned, så hvordan formen deres har holdt gjennom sommeren, blir ganske spennende å se!

Vi gleder oss til helgens runde, kommer tilbake med en Før runden på fredag eller lørdag! I tillegg kan vi love et intervju med en av de mindre kjente nordmenn på øya, men kanskje den med mest suksess!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s