Før 16.runde

Vi starter riktignok med torsdagens europacupkamp hvor gutta fra Klaksvik hadde tatt turen til Sveits for å møte Luzern i andre kvalifiseringsrunde til Europa League. Hjemmelaget må sies å ha vært skyhøye favoritter før kampstart, da du fikk ti ganger innsatsen på Norsk Tipping om du satte huset på borteseier. Den store snakkisen før kampen, var at Páll Klettskarð fikk være med fra start, noe det var knyttet store forventninger til. Vertene har nettopp startet sin hjemlige serie, og kanskje kunne Klaksvik dra fordel av å være i en viss kampform. Det skulle vise seg å stemme til en viss grad, da Luzern eide kampen så til de grader, men slet med å sette ballen i mål. De offisielle statistikkene viser 74-26 i ballbesittelse, og hele 31-3 i skapte sjanser. Vi tar med at Simen Sandmæl spilte hele kampen, og Torbjørn Grytten erstattet nevnte Klettskarð i det 66.minutt, noe som må sies å ha vært et taktisk bytte. Magnus Stamnestrø var ubenyttet reserve, men fikk da i det minste blitt med til selveste Sveits! Hjemmelaget stanger og stanger, og det skal gå hele 93 minutter før de klarer å stikke hull på byllen! Det ender 1-0 til Luzern, noe KÍ skal sies å være meget, meget fornøyd med etter å ha levert en kjempekamp defensivt. Returen på Færøyene spilles førstkommende torsdag, der vi håper at KÍ kan få inn et mål eller to! Vi tar med at skulle de klare å vinne, så er det en mulighet for at selveste Espanyol venter i neste runde!

Og så over til hjemlig liga, hvor tre seriekamper spilles lørdag, og en kamp søndag. Dessverre blir vi snytt for storoppgjøret NSÍ – KÍ, ettersom denne kampen har blitt flyttet grunnet at KÍ spiller europacup. Denne kampen skal i skrivende stund spilles først den 18.september, men som nevnt tidligere har NSÍ lagt inn protest, så vi får se hva det ender med. Men frykt ei, vi har et annet storoppgjør på gang, som vi gleder oss veldig til!

Men først starter vi med Skála – ÍF. Hjemmelaget kommer fra en sterk borteseier mot EB, mens ÍF ikke har vunnet på sine åtte siste kamper. Bortelaget bør vinne denne kampen om de skal ha noe håp om å få heng på EB, som ligger på sikker plass, tre poeng foran. Skála har spilt seg selv i et ingenmannsland, hvor de på mange måter sikrer plassen med å vinne denne kampen, men har ingenting oppover på tabellen å spille for. Så det er tydelig at begge lag vil vinne, med tanke på tabellsituasjonen. Skála vant tilsvarende oppgjør tidligere i vår 3-0 på bortebane, og har historisk sett et godt tak på ÍF, så vi setter en H på denne kampen.

Et realt bunnoppgjør finner sted på Argir, når AB tar imot EB. Hjemmelaget ligger sist, med fire poeng opp til sikker plass, som innehas av nettopp EB. Med andre ord en real sekspoengerskamp, om man skal dra frem klisjeene. Hjemmelaget står med 0-10 på sine siste tre kamper, blant annet et stygt 0-5 tap mot Vikingur i forrige runde. Vi må faktisk helt tilbake til 2.serierunde for å finne sist AB gikk seirende ut av en fotballkamp. Skal de ha noe håp om å overleve i divisjonen, så må denne vinnes. Bortelaget står med ni kamper uten seier, så de bør også gå for alle poengene om det skal bli Betri neste år også.  Motsatt oppgjør i våres endte hele 5-1 til EB! Oddsen er helt åpen, men vi prøver en B på EB!

Vi forflytter oss til Torshavn og Gundadalur Øvre, hvor et titteljagende HB tar imot middelhavsfarer TB. For at HB skal ha noe oppe i toppen å gjøre, så må og skal denne kampen vinnes veldig enkelt. Hjemmelaget er i flyten for tiden, med fire strake seire, deriblant hele 5-0 over AB i forrige runde. Det blir spennende å se bortelaget uten sin desidert største stjerne, Stefan Radosavljevic, som i sommer har gått til B36. HB har hentet islendingen René Joensen fra Grindavik, som visstnok skal være en klassespiller, så blir gøy å se han i aksjon også! TB ligger midt på tabellen, uten egentlig mye å spille for. En veldig enkel H på kupongen, selv om forrige oppgjør endte 1-1!

Helgens godbit kommer på søndag, når B36 tar imot Vikingur til storkamp. Bortelaget leder serien, med hjemmelaget fire poeng bak på en fjerdeplass. Det er riktignok to lag mellom der som har en hengekamp, skal sies. Hjemmelaget har ikke imponert i de siste kampene, selv om de skulle ha slått NSÍ i forrige, men fikk bare med seg ett poeng. Det blir spennende å se om nyervervelsen Radosavljevic får spilletid, dette er en spiller B36 kan få mye bruk for i høsten serieinnspurt, og som kan vise seg å bli sommerens signering. Bortelaget er inne i en imponerende formrekke, med hele seks strake seire. Dette blir en uhyre spennende kamp å følge, så vi gleder oss! For spenningen sin del hadde det vært best med hjemmeseier, men vi tror Vikingur er for sterke, og går for en B.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s