KÍ tar Europa med storm!

Vel, nå skal vi ikke ta helt av her, men det var et lite mirakel det som skjedde på Færøyene i aftens!

Men først nevner vi kjapt at HB klarte bare 2-2 hjemme mot HJK Helsinki, og røk dermed ut av Champions League. HB ledet faktisk 2-0, men ble alt for offensive i sin jakt på det tredje målet som ville gitt ekstraomganger, og da var HJK ubarmhjertige. Det betyr at HB skal møte taperen av Linfield og Rosenborg i neste runde av Europaligaen.

Og nå, over til kveldens virkelige godbit! Undertegnede fulgte kampen via færøysk radio, så noen lost in translation kan nok forekomme. Forrige uke imponerte guttene fra Klaksvik med 1-1 borte mot Riterirai (heretter kalt Rairai) fra Litauen. Det var ikke mange som hadde troen før returkampen om at det skulle gå, men ørnene i blått viser hvor langt man kommer med vilje og innsats. Selve kampen i seg selv var ingenting å skrive hjem om, selv om både KÍ og Rairai kom til flere brukbare sjanser. Simen Sandmæl spilte så og si hele kampen, ettersom han ble valgt ut som et taktisk bytte to minutter på overtid, og inn kom en annen nordmann, Torbjørn Grytten. Men, det ble faktisk ingen mål i kampen, og det betyr at KÍ går videre på bortemålsregelen! Ønsker du å høre hvordan det hørtes ut på færøysk radio da sluttsignalet gikk, kan du gjøre det her. Linken fungerer merkelig nok bare på mobilen, og kampen blåses av rundt 2:25 ut i klippet. Ønsker du å se hvordan det hørtes ut i garderoben til KÍ etter kampen, kan du gjøre det her. (Åpnes i Facebook).

Vi gratulerer kjempene fra det kalde, vindfulle nord, og ønsker masse lykke til i neste runde! Der står sveitsiske Luzern på motsatt banehalvdel. Første kamp går av stabelen allerede torsdag 25.juli i Sveits med retur på Færøyene torsdagen etter. Det er fortsatt ikke fastsatt om kommende søndags rysare av en seriekamp mellom KÍ og B36 skal spilles, eller den blir utsatt, slik at Klaksvik får hvilt seg før de skal ta turen til Sveits. Vi kommer tilbake når vi vet mer!

Uansett, vi spretter champagnen for våre helter!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s