Korstoget tar ledelsen, og drama i Litauen

Ikveld har de første kampene i første ordinære kvalikkrunde blitt spilt. NSI røk som kjent ut allerede før det var igang, så nå er det KI og B36 som skal forsvare øyas ære i Europaligaen.

Vi starter i Nord Irland, hvor B36, som regjerende cupmester, spilte mot Crusaders, et lag som havnet på 2.plass ifjor bak Linfield, som Rosenborg slo ganske greit i går. Det startet ganske hektisk for B36, da korsfarerne får straffespark allerede etter to minutter. Ingenting å si på den, men spissen til hjemmelaget prøver å panenka-skru den i hjørnet, men den blir mesterlig reddet av Hans Jørgensen i B36-målet. Drøye halvtimen er spilt når det er innlegg fra høyre for hjemmelaget. Det blir mesterlig slått inn foran mål, hvor midtstopper Hagerty får gå opp mutters alene og sette 1-0 i nota bak en sjanseløs Jørgensen. Selv om Crusaders styrte og eide hele førsteomgangen, skjedde det ikke noe mer verdt å nevne før pause. Når timen er spilt, skjer det noe fryktelig på banen. Allerede nevnte keeper Jørgensen pådrar seg en stygg hodeskade, og kampen stoppes i rundt åtte minutter for behandling. Heldigvis kommer han seg på beina og fullfører kampen for de hvite tigrene, som de kalles. Men, han skulle bli nødt til å plukke ballen fra nettmaskene en gang til, for i det 79. minutt skårer Lowry med et vakkert skudd, og vi har 2-0. Kampen ebber ut, og det skal bli ekstremt vanskelig for B36 i hjemmekampen om en uke.

Vi reiser videre til Litauen hvor Riteriai (heretter kalt Rairai) er vertskap når ørnene fra Klaksvik står på motsatt halvdel. På forhånd hadde KI nesten 6 i odds på Norsk Tipping, så ingen tvil om hvem som var favorittene. Simen Sandmæl spilte så og si hele kampen (ble byttet ut på overtid), mens Torbjørn Grytten kom inn fem minutter før slutt. Førsteomgangen er et eneste stort gjesp, så vi hopper rett til de siste 45. Allerede før minuttet er spilt, står det plutselig 1-0 til hjemmelaget, uten at vi skriver så mye mer om det. Ti minutter senere derimot, har KI corner. Det er tydeligvis en innøvd variant, for alle tror at Sandmæl skal slå en innoverskrudd corner med høyre, men det er istedet Jóannes Bjartalid som slår den med sin venstrefot. Dette er tydeligvis ikke Rairai klar over, for Jakup Andreasen får løpe seg ganske fri på nærmeste femmeter og styrer den i bortre hjørne. Etter dette havner Klaksvik litt bakpå, og Rairai presser på for et mål til, men krigerne i blått holder unna! Målskårer Andreasen skulle så absolutt vært utvist i det 66.minutt, men på merkelig vis får han bare det gule kortet etter tidenes seneste ettersleng. Det ender 1-1, og et strålende utgangspunkt for KÍ når de i neste uke er verter på Toftir. Den kampen spilles allerede kommende tirsdag, mens B36 spiller torsdag.

Vi ønsker alle våre lesere god helg fortsatt en riktig god sommer! Vi kan love mer godt lesestoff utover juli, så følg med!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s