Kortversjonen av en serierunde

Europacup får ta sin del av skylden for at denne runden ble nokså amputert, i og med at det bare er tre kamper som ble spilt denne helgen. Hei, og velkommen til oppsummering av runde 15!

Vi starter i Havn, hvor gutta fra HB var soleklare favoritter mot det desiderte bunnlaget AB. Og de 200 fremmøtte skulle virkelig få valuta for pengene denne flotte fredagskvelden i solskinnet på Gundadalur! Allerede etter ni minutter spill blir en lang ball slått opp på Dan í Soylu, som legger igjen ballen til Ari Olsen. Fra ganske nøyaktig 16 meter curler han ballen i lengste hjørnet, og vi har 1-0! Merkelig nok skulle det bli det eneste som skjedde i første omgang, og vi flytter oss over til den andre. Når timen er spilt får HB corner. Justinussen slår den langs bakken ut i returrom, hvor Tróndur Jensen får stå dønn umarkert og fyrer av et skudd. Selve skuddet er elendig, går rett frem mot keeper, men en skikkelig hockey-styring via en AB-forsvarer finter ut keeper, 2-0, og nå skal ketchupen virkelig havne på asjetten! Fire minutter senere kommer Jógvan Davidsen ned på høyre kanten. Uten at jeg helt klarer å forstå hvorfor, så er den atten år gamle keeperen til AB på tidenes bærtur, og havner på en måte midt mellom målet og spilleren som har ballen. Dette får Davidsen selvfølgelig med seg, og slår ballen inn foran mål, hvor Dan í Soylu får en enkel oppgave med å sette ballen i det tomme målet. 3-0, og nå føler hjemmefansen seg sikre på seier. Keeper Sverri Petersen står for øvrig oppført med to mål for AB, da de slo KÌ 13-0 i U18-mesterskapet. Vi spoler frem til kampens siste ordinære spilleminutt når Davidsen igjen får ballen ute på høyrekanten. Denne gangen slår han et høyt innlegg, og Pætur Petersen stiger til værs og header ballen bort i lengste, umulig for stakkars Sverri Petersen i AB-målet å ta den, 4-0! HB-sangen runger over stadion nå, men vi er faktisk ikke ferdig ennå! To minutter på overtid mottar Ari Olsen ballen på 16 meter, og med en frekk dribling sier han takk for kampen til AB-forsvaret, og setter ballen enkelt i målet. 5-0, utklassing!! Men, det var på forhånd akkurat dette vi forventet ville bli resultatet også, da det skal være såpass stor forskjell mellom lagene. Neste kamp for HB er om fire uker, når de tar imot TB til nok en hjemmekamp, en hjemmekamp de må vinne for å henge med i toppen. AB på sin side bør også bruke de fire neste ukene ekstremt godt, for i neste kamp står EB/Streymur på motsatt banehalvdel. Og skal AB ha noe håp om å overleve, må den kampen vinnes!

Vi tar turen til Eidi, og oppgjøret mellom EB/Streymur og Skála. På forhånd spådde vi at det kom til å bli en nokså kjedelig kamp, og vi fikk rett i akkurat det. EB hadde ikke vunnet på ni kamper, sist var vittig nok borte mot Skála. De hadde på sin side hadde ikke vunnet på de siste åtte kampene heller, så alt låg til rette for en åpen fotballkamp mellom to lag som måtte vinne! Den eneste virkelige sjansen de 400 fremmøtte skulle få se, ble det faktisk mål av også! I det 66.minutt har EB corner som de ikke klarer å utnytte. De har tydeligvis sendt det meste fremover, for i påfølgende kontring kommer Janus Samuelsen dønn alene med keeper og gjør ingen feil! 0-1, og det står seg kampen ut! En ekstremt viktig seier for Skála som på mange måter har sikret plassen med dette resultatet. De har nå 13 poeng ned til ÍF som har én kamp mindre, men den hengekampen er mot NSI og skal spilles i midten av august. For EB blir det en must win-kamp mot AB i neste runde nå, mens Skála virkelig kan begynne å planlegge en ny sesong i eliteserien om de slår ÍF hjemme.

Vi avslutter denne runden i Gøta, hvor Vikingene hadde fått besøk av TB, i det som på forhånd ble spådd til å bli en enkel kamp for hjemmelaget. Og joda, storparten av de 400 som hadde tatt turen fikk så absolutt valuta for sine danske kroner, og vel så det! Men vi må gå 34 minutter ut i kampen før vi skal få kampens første mål. En lang ball opp på Lawal som kriger den med seg videre, til Filip Djordjevic som klyver fremover i banen. Han slår ballen i det perfekte øyeblikk mellom forsvarerne og frem til Lawal, som enkelt kan gjøre 1-0 til Vikingur! Vi hopper kjapt over pausepraten, og går til det 50. minutt når Dion Splidt mottar en nydelig lobb på bakre stang, hvor han enkelt kan heade ballen i mål! 2.omgang har startet som en fest for Vikingur, og nå tror alle det skal ta virkelig av. Men den gang ei, TB nekter å gi seg. Teitur Olsen pådrar seg et unødvendig gult kort i det 66. spilleminutt, men rett etterpå skal TB få sin redusering! Ivan Ivanovic kommer seg løs på venstrekanten og fyrer av et skudd. Det går i beinet til en Vikingur-forsvarer, setter keeperen fullstendig ut av spill, og daler i bue inn i stolpen og i mål! 2-1, og nå er det kamp! Men, bare minuttet etterpå går alt fra gung ho til hell for TB. Teitur Olsen er litt for sen på en takling, men på tv-bildene ser det ekstremt billig ut med et gult kort, som resulterer i at TB må klare seg med ti mann de siste tjue minuttene. Hadde vi hatt VAR, hadde nok den aldri blitt blåst på i utgangspunktet! Svakt dømt! Og selvfølgelig går det som det ikke skal gå. På det påfølgende frisparket blir det slått inn foran mål, og der rager Gunnar Vatnhamar høyest, en nokså vakkert mål faktisk! 3-1 til Vikingur, som dermed vinner en ekstremt viktig kamp for å henge med i toppen! Artig nok skal begge lagene til Havn for å spille på Gundadalur øvre i neste runde. Vikingur med en høyst interessant toppkamp mot B36, mens TB må prøve å stikke kjepper i hjulene for høytflyvende HB.

Nå er det faktisk spillefri i serien frem til 21.juli. Da skal KÍ spille sin hengekamp hjemme mot B36, en skikkelig toppkamp! Denne kampen kan derimot bli flyttet til et senere tidspunkt, avhengig av hvordan gutta fra Klaksvik gjør det i Europacup de neste ukene.

I breddefotball-spalten vår nevner vi også at lørdagens kamp mellom Suduroy og B68 II i 2.divisjon ble utsatt, på grunn av mangel på dommer og linjedommere.. Sånn kan det gå!

Den neste fulle runden spilles siste helg i juli, og vi kommer tilbake med en Før Runden-spesial når det nærmer seg. Ellers har vi flere historier vi brygger på og vil legge ut i sommer, så følg med! 😀

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s