Europa står for tur!

Da har endelig et av de store høydepunkt for oss nordmenn startet, nemlig kvalifisering til Europacup. De fleste er vel kjent med hvordan turneringen er lagt opp, med meget lavt rankete lag i de første rundene, før det tar seg opp utover i august.

Torsdag kveld gikk de første kampene av stabelen, i det som er første kvalifiseringsrunde, og uten at vi skal gå for mye i detalj i kampene, kan vi fortelle om følgende:

KÍ Klaksvik spilte ‘hjemme’ (på Gundadalur øvre riktignok), da deres opprinnelige hjemmefort er under ombygging, og ikke godkjent for bruk i Europa riktig ennå. De var såpass heldige å trekke Tre Fiori fra den stolte fotballstormakten San Marino. Alle som har spilt litt tvilsomme game på FM vet at San Marino ikke har en egen liga, men kun et cupspill, og ifjor var det Tre Fiori som gikk seirende ut av denne cupen. Uansett, kampen ble en ren parademarsj for gutta fra Klaksvik, og de gav seg ikke før det sto 5-1 på tavla. Simen Sandmæl spilte hele kampen, og noterte seg faktisk for årets første mål i denne kampen! Torbjørn Grytten fikk det siste kvarteret. Den notoriske målskåreren Jóannes Bjartalíð noterte seg for to mål, mens den hjemvendte sønn Páll’en var ubenyttet reserve. Nå er vel ikke noen av oss flytende i italiensk, men høydepunktene fra kampen kan du finne på den anerkjente sanmarinotv.sm, eller her om du vil. Så returkampen neste uke bør by på få problemer for de blå ørnene fra Klaksvik. Det er også verdt å nevne at Jonn Johannessen putta et mål, som gjør han til tidenes tredje yngste færøyning til å skåre et mål i Europa, med sine 17 år og 181 dager. Rekorden er det selveste Bartal Wardum som har, da han i 2014 noterte seg for et mål, i en alder av 17 år og 79 dager! 

NSI derimot, fikk en tøff batalje mot det noe ukjente Ballymena United fra Nord Irland, eller Norðurírlandi på færøysk, og tapte 0-2. Highlights fra kampen kan ses her. Laget kommer forøvrig fra området som er kjent som «bibelbeltet» i den nordre delen av Irland, uten at vi skal gå nærmere inn på det. Laget kom på 2.plass bak suverene Linfield ifjor. Som flere nordmenn allerede vet, er Linfield første hinder på veien for Rosenborg i årets Champions League-kvalifisering. Men uansett, det ble som sagt ikke noen festaften for våre gutter fra Runavik. Peder Nersveen spilte hele kampen, uten å gjøre seg spesielt bemerket. Da satser vi på at de reiser flagg og kjerring neste uke, når returen skal spilles hjemme!

B36 skal ikke ut å spille før i neste runde, da møter de Crusaders FC, også de fra Nord Irland!

Det er veldig mye hvis-om-atte, men hvis alt går som vi håper og tror, får vi følgende oppgjør i neste runde, i tillegg til B36 sin kamp mot Crusaders:

NSI får antagelig en tur til Malmø, mens KÍ møter vinneren av Luzern (Sveits) og Riteriai (Litauen).


Champions League er fortsatt noen uker unna sine første ordentlige kamper, men der skal regjerende mester HB en tur til Finland for å møte HJK Helsinki. Skulle de mot formodning klare brasene der borte, møter de vinneren av Suduva (Litauen) og Crvena Zvezda fra Serbia. Det er klubben sitt offisielle navn på uefa.com, men vi nordmenn kjenner de nok bedre som Røde Stjerne Beograd.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s