Helgens runde

Vi starter i Skala, der hjemmelaget fikk besøk av serieleder KÍ fra den andre siden av Norðoyatunnilin. Bortelaget stilte med både Simen Sandmæl og Torbjørn Grytten fra start, mens det var ingen tegn til nyervervelsen Magnus Stamnestrø. Skala har havnet i ei slags gryte uten noe å spille for, til tross for at de ikke har vunnet en seriekamp siden april. KÍ på sin side kjemper om seriemesterskapet, så hvert poeng teller! Det skal ikke gå mer enn 8 minutter før Varden’s mest kjente fotballspiller fosser frem på hjemmelaget sin banehalvdel, legger en silkemyk pasning ut til høyrekant, der Jóannes Kalsø Danielsen slår et innlegg som havner hos Patrik Danielsen på bakre stolpe. Han gjør ingen feil, og kan dunke inn sitt åttende mål for sesongen. KÍ opp i føringen! Skala er nære på ved et par anledninger, men en god Kristian Joensen i Klaksvik-målet hindrer baklengs. Etter 38 minutter vinner Patrik Danielsen ballen på egen halvdel, fosser frem på samme måte som Sandmæl på det første målet, og tupper ballen til Johannes Bjartalid som krangler ballen inn til 0-2! KI er nærme på ved flere anledningen i andreomgang, men kamper ebber ut med 0-2 til bortelaget, som kan innkassere tre viktige poeng. Skala på sin side har 15 poeng opp til europacup-plass, og 11 poeng ned til nedrykk, så jeg spår ikke noen underholdende kamper derfra med det første. Skala taper borte mot HB i neste runde, mens KÌ skal spankulere til borteseier mot TB, tror iallefall jeg.


Ferden går til Eiði der hjemmelaget EB/Streymur fikk besøk av vikingene fra Norðagøta. Hjemmelaget sto før kampen med seks strakte tap, og 4-26 i målforskjell på de siste seks kamper, mens Vikingur måtte vinne for å fortsatt henge med i teten. Det tar ikke mer enn 13 minutter før Vikingur lemper ballen inn i 16-meter, der Dion Splidt blir revet over ende av Petur Zachariasen. Dommer Dagfinn Fornà fra NSI trenger ingen VAR for å blåse resolutt straffe til bortelaget, og rødt kort til Zachariasen. Sølvi Vatnhamar setter enkelt ballen forbi keeper, og hans femte mål for sesongen gir Vikingur ledelsen. Det skal gå 50 minutter til neste mål, da Vikingur kommer seg forbi på venstre kant med nevnte Vatnhamar. Han slår en skikkelig tåpæl inn på bakre stolpe, der Dion Splidt enkelt dobler ledelsen for Vikingur! Nå tar det bare tre minutter før Vatnhamar får all verdens tid til å sikte med innlegget sitt fra venstre kant, som treffer Filip Djordevic perfekt på pannebrasken. 0-3! EB/Streymur trenger all hjelp de kan få, og i det 86.minutt får de korrekt straffe da Gestur Dam blir felt. Ragnar Danielsen reduserer enkelt til 1-3, og tenner et lite håp hos hjemmelaget. Det dabber uansett relativt fort ut, da bortelagets Arnbjørn Svensson i det 90.minutt plutselig befinner seg helt mutters alene mot keeper. Inn fra høyre kommer Djordevic løpende, og kan enkelt putte inn sitt andre for dagen, og 1-4! EB/S får besøk av bunnlaget IF i neste runde, mens Vikingur skal til Argjar for å møte AB. Mitt tips er EB/S-seier, og at Vikingur kommer til å valse over AB, som ligger et fattig plussmål unna jumboplass.

Vi forflytter oss videre til Runavik, der NSI kunne ta sin åttende seier på rad hjemme mot tungtgående AB. Vår mann fra Elverum, Peder Nersveen spiller samtlige minutter for hjemmelaget. Begge lag kunne puttet mål i første omgang, men smått utrolig står det 0-0 til pause. Etter nesten timen spilt blir det slått en god, gammeldags Flo-pasning fra hjemmelaget, og ballen havner hos Petur Knudsen ute på venstre kant. Han får slått ballen inn, der ingen ringere enn Mannen med stor M, legenden Klæmint Andreasson Olsen stanger ballen inn bak keeper, og kan med det notere seg for sesongens 15.mål! I sin 13.kamp! I underkant av 20 minutter senere, får hjemmelagets Bui Egilsson et hav av tid ute på venstrekanten, det er nesten så han hadde rukket å kjøpt seg ei pølse før presset fra forsvaret kom! Med slikt press, lukter det 1.deild lang vei av AB allerede. Uansett,  Egilson prikker inn pasningen til å treffe Klæmint, som får et litt dårlig mottak, men hva gjør vel det?? Han dunker like gjerne inn ballen på et helt perfekt brassespark fra 5 meter, og kan notere seg sitt 16.mål for sesongen!! Målet kan sees HER ved å spole frem til cirka 1min og 25 sekunder. Den beskjedne fyren, som fyller 29 år om en snau måned, er allerede på vei til noe helt stort, kanskje krones det med et seriemesterskap? For ordens skyld, smetter jeg inn at Klæmint nylig undertegnet en ny toårs-kontrakt! 
2-0 blir sluttresultatet, og NSI tar oppskriftsmessig sin åttende strake seier. Neste runde kan bli en real nøtt, borte mot B36. Jeg spår at Klæmint er i fyr og flamme, og sørger for at NSI tar med seg alle tre poengene hjem til Runavik. AB får besøk av Vikingur, og vondt kommer til å bli til verre for vertene i den kampen.

Over til Fuglafjørður, der IF tok i mot HB. Hjemmelaget har ikke vunnet siden siste helgen i april, mens de besøkende fra Torshavn kom fra en klassisk 6-4 seier over EB/S. Publikum har knapt rukket å smake på den første kaffesupen før bortelaget setter ballen i mål. Hørður Askham får gå opp helt uforstyrret, og heade ballen inn bak keeper etter en corner fra høyre. Bare tre minutter senere kommer HB seg fri på venstre kant, og Ari Olsen setter ballen inn bak keeper fra 11 meter, også det med hodet. Den skulle keeper tatt! 0-2, og kampuret har knapt passert 5 minutter. Heldigvis for hjemmelaget, så roer det seg etter kalddusjen i starten, men de klarer uansett ikke å produsere noe som kvalifiserer som en målsjanse. Istedet er det gjestene som etter 41 minutter nok en gang kommer langs venstrekanten, og ballen slås langs bakken inn mellom forsvar og keeper. Der kommer Adrian Justinussen på et lurt løp bak forsvarer, og kan sette sitt niende mål for sesongen! Med slikt forsvarsspill som hjemmelaget viste i første omgang, så finnes det ingen mulighet for at dette laget spiller i øverste divisjon neste år. Timen er passert når HB nok en gang kommer på venstre side, men denne gang blir ballen slått inn foran 16-meter. Ballen blir etterhvert lagt til rette for Daniel Johansen, som fra ytterste halvmåne av 16-meteren, helt upresset kan skyte utagbart for keeper. Hvor er forsvaret?? Ydmykelsen er komplett 8 minutter senere, da HB kopierer det første målet. Hørður Askham får gå opp helt alene etter en corner, og stanger ballen enkelt forbi keeper. Det står 0-5 til gjestene! Minuttet senere skal riktignok hjemmepublikummet få noe å juble for, da det glipper helt i markeringene til HB sitt forsvar. Et innlegg fra høyre, og Hans Jakup Lervig får stå helt alene på fem-meter. Han gjør ingen feil, og IF får i det minste med seg et trøstemål. Kampen ender 1-5, og IF er i neste kamp helt avhengig av poeng mot EB/Streymur om det ikke skal bli en tur ned i 1.deild. HB på sin side bør ta tre enkle poeng borte mot Skala.

Rundens siste match er antagelig den mest regntunge. Vi tar balja over til Suduroy, der TB hadde fått B36 på besøk. B36 kunne ta sin sjette seier på rad, mens TB trenger poeng for å holde nedrykkspøkelset på trygg avstand. Førsteomgang ender målløs, men det kunne like gjerne vært et par mål til hvert av lagene. Andreomgang er ikke minuttet gammel engang, da B36 kommer på venstresiden. Ballen havner hos Lukasz Cieslewicz, som får sitt første skudd avverget av keeper, men setter ballen trygt i mål på andre forsøk. 0-1 til gjestene! Resten av omgangen blir et fyrverkeri, der kun tverrligger og en feberredning fra Simun Hansen i B36 sitt mål forhindrer at vertene utligner. Hjemmelagets Stefan Radosavljevic får direkte rødt kort på overtid for munnbruk, samtidig som hans trener Zoran Pavlovic blir vist bort til «tribunen». Det betyr en enda vanskeligere oppgave i neste runde, da de får besøk av serielederne fra Klaksvik, mens B36 tar imot NSI til det som blir rundens godbit på lørdag. Vi tar samtidig med at nevnte Radosavljevic bytter beite i sommer, da han blir å se i B36 sin drakt. Vi ønsker lykke til!

Neste runde ser da altså slik ut, med mitt tips i parantes;

Lørdag:
    • TB – KÍ   (B)
    • B36 – NSI (B)
Søndag: 

    • Skála – HB (B)
    • EB/S – IF (H)
    • AB – Vikingur (B)
På gjenhør!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s