Helgens runde!

Vi starter i Klaksvik, der hjemmelaget måtte slå tilbake etter to strake tap mot HB, både i serie og cup. Bortelaget EB/Streymur kom fra et smertefullt 1-8 tap hjemme mot NSI forrige runde, så her hadde begge lag noe de skulle revansjere. KÍ har vunnet de fem siste oppgjørene, så de var soleklare favoritter. Hjemmelaget stilte med Simen Sandmæl fra start, og Torbjørn Grytten på benk. Etter massivt press mot bortelagets mål, løsner det endelig først etter 41 minutter, da Patrik Johannesen får finta bort en forsvarer og legger ballen i perfekt bue over keeperen til EB/S. Bare et par minutter senere får vår mann Sandmæl kommet seg fri på høyrekant og lagt et lekkert innlegg, der 17 år gamle Jonn Johannesen stanger ballen inn i nettmaskene på hodet. 2-0 til pause! Etter at timen er spilt, legger hjemmelaget an til skudd fra 16-meter, en ball som i utgangspunktet keeperen skal ha full kontroll på. Han gir derimot retur, og en mutters alene Darius Lewis kan enkelt sette inn 3-0. Etter 75 minutter kommer Sandmæl seg løs på høyresiden, igjen, og får lagt et perfekt innlegg til Patrik Johannesen, som kan enkelt sette inn sitt andre mål for dagen. Kampen ender 4-0, der hjemmelaget hadde 70% ballbesittelse og 12 skudd på mål. Sandmæl spilte hele kampen, mens Grytten var ubenyttet reserve. EB/S har nå 2-18 på de siste fem kamper, så her må det jobbes! Deres neste kamp er borte mot HB, så vondt kan fort gå til verre.  på sin side møter AB hjemme i neste runde, en kamp som bør vinnes 10 av 10 ganger. 

Turen går videre til Gundadalur i Torshavn, der B36 tok i mot AB. AB har ikke slått B36 på de siste 14 kamper, vi må faktisk helt tilbake til juli 2013 for siste seier til laget fra Argir. Det tar ikke mer enn fem minutter før hjemmelagets Arni Frederiksberg kommer seg fri på høyresiden, skjærer inn mot målet og legger ballen i lengste hjørne. 1-0! Kvarteret er passert når nevnte Frederiksberg legger et perfekt innlegg som treffer Jónas Þór Næs som får stå helt alene på 6 meter, og dermed kan den allsidige backen heade inn sitt første mål for klubben, 2-0 til hjemmelaget! Da andreomgang skal starte, får man et innblikk i hvor små forhold det er på denne balløya. Det var et par småbarn som hadde entret banen! Da timen var passert, kommer det egentlig et mål ut av intet. Etter et par headinger, lander ballen i bena på Ragnar Samuelsen, som setter ballen kontrollert bak en utspilt keeper. 3-0! Bare minutter senere slåes det en lang ball i bakrommet til et sovende B36-forsvar, og Bjarki Nielsen gjør ingen feil alene med keeper. Nytt håp tennes for bortelaget, 3-1! AB skaper et par farlige sjanser etterpå, uten at de klarer å sette ballen i mål. Fem minutter før slutt lempes ballen inn i AB sitt forsvar, går via et AB-hode, og på bakre stolpe står Alex Mellemgaard og kan enkelt sette inn 4-1. Hjemmelaget tar en oppskriftsmessig seier, og henger fortsatt med i toppen. Bortelaget ligger fortsatt sist, med bare en seier på 11 kamper. Neste kamp for B36 er borte mot ÌF, som bør ende med tre nye poeng. 

Vi tar ferjen over til Suduroy, der hjemmelaget TB tok imot IF. TB hadde med seier mulighet til å få en luke ned til bunnstriden, mens bortelaget sårt trengte en seier. Første halvtimen ble en kjedelig affære, med bare et skudd notert fra ÌF. Omgangens største mulighet kommer når hjemmelagets Stefan Radosavljevic slår et frispark langs bakken som sniker seg utenfor målstengene.Minuttet før pause slår også ÌF et frispark som ikke går langt utenfor. 0-0 til pause! Andreomgangen blir en langt morsomme omgang, der nevnte Radosavljevic etter 65 minutter dunket til på halv volley fra 16 meter, og bare en feberredning fra bortelagets keeper hindret mål. Bare minutter senere er samme mann farlig nærme på et frispark fra 20 meter, men keeper får slått unna. 10 minutter før slutt skal det endelig løsne, da ballen ender opp hos Radosavljevic etter litt klabb og babb på 30-35 meter, og spissen kan sette fart alene mot keeper. Han gjør ingen feil, og kan sette sitt sjette mål for sesongen! Bortelaget er nærme i sluttminuttene, men TB holder unna, og kan innkassere en meget viktig trepoenger. TB møter en vanskelig utfordring i neste runde, borte mot NSI, mens IF som nevnt får besøk av B36. Vi ønsker lykke til! 

Vi setter kursen nordover igjen, nærmere best til Runavik, der hjemmelaget NSI fikk besøk av Skála. NSI hadde absolutt noe å revansjere, da de tapte 0-2 tidligere i sesongen mot Skála. Det er ikke mer enn 20 minutters kjøretur mellom stedere, så her står det litt lokalprestisje på spill. Peder Nersveen spilte hele kampen for hjemmelaget. Dysten ble egentlig aldri spennende, da Klæmint Olsen puttet enkelt ballen inn allerede etter 7 minutter, etter et fint innlegg fra Bárður Hansen på høyrekanten. Dette var Olsens’s 13.mål for sesongen, på 11 kamper! For en spiller. Kvarteret senere legger nevnte Olsen ballen lekkert frem til Pól Jóhannus Justinussen som kan sette inn 2-0. Minuttet før pause blir Klæmint felt, og Petur Knudsen setter enkelt inn ballen til venstre for keeper, som går motsatt vei. Kampen er punktert, og andre omgang blir en lang parademarsj for hjemmelaget som kan kontrollere det hele inn til en god hjemmeseier. Personlig synes jeg det var mye rar dømming, og mener blant annet at bortelagets Ronni Møller-Iversen skulle hatt rødt kort da han ga Bárður Hansen en lett springskalle etter 56 minutter. Hansen reagerte med å knuffe tilbake, og situasjonen endte med gult kort til begge spillerne. Verdt å nevne er at Klæmint Olsen allerede har like mange mål som han hadde på hele fjorårssesongen! Tar man også med at han har 5 assists for laget, så forstår vi hvor viktig denne mannen er for laget. NSI står nå med 6 strake seire etter en litt trøblete sesongstart, mens det er motsatt tilfelle for Skála. Etter å ha startet sesongen med 5 seire på de første 7 kamper, har de nå tapt fire kamper på rad. Neste kamp er borte mot Vikingur, så her har de en jobb å gjøre i dagene som kommer. 

Siste kamp er kanskje rundens godbit, med topplagene Vikingur og HB. Hjemmelaget Vikingur hadde før kampen vunnet 4 av sine siste kamper, mens bortelaget HB hadde tre strake seire. Før denne kampen hadde ikke HB tapt en kamp utenfor Torshavn siden august 2018! De tapte borte mot B36 tidligere i år, men de spiller som kjent på samme bane. Andreas Breimyr var ubenyttet reserve for HB. Kampen fikk en sjokkåpning allerede etter 4 minutter, da hjemmelagets nysignering Dion Splidt styrte ballen inn i målet etter et innlegg fra venstre signert Sølvi Vatnhammar. Hjemmelaget la seg etter det litt bakpå, og satser på kontringer da HB prøvde å trenge gjennom, men lyktes ikke. HB klarte aldri å skape de helt store sjansene, og kampen ebbet ut med en viktig 1-0 seier til hjemmelaget. HB er nå nede på femteplass, og det har blitt en luke opp til topp 4. De bør vinne neste runde, mot EB/Streymur, om de skal holde følge.

Neste runde gir nok lite endringer på tabellen, da topp 5 møter bunn 5. Oppgjørende er som følger;

Sat 01/06/19 NSÍ TB More info
Sun 02/06/19 Víkingur Skála More info
HB EB / Streymur More info
AB More info
ÍF B36

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s